朋友話何文田勝利道新開了間(千府.居食屋)日本餐廳😍所以我地又去試新嘢👭雖然係小店,但入到店內,感覺好似去了日本居酒屋咁😊🏮連個醬油碟都有富士山圖案。店員非常親切,氣氛感覺好舒服;另外仲介绍餐牌食物同清酒🍶给我地添。餐牌食物選擇都幾多📘仲有每月廚師推介👨‍🍳另外聽店員講仲會有Secret Menu架🤫先來個餐前小食🥗有白蘿蔔,青瓜🥒紅蘿蔔🥕吃落都爽脆,我喜歡點wasabi 一齊食😋大家可以試吓架🤭點少得叫支清酒飲呀😎北鹿天祿光臨大吟釀🍶主香汽有白葡萄、梨🍐青蘋果🍏中後段仲有D濕草香味🥰入口帶出些梨與瓜果類的香氣添😌🥢7點刺身有赤身,帆立貝、三文魚腩、牡丹蝦🦐深池魚🐟大大件拖羅及海膽😍每款刺身都肥美鮮甜美味🤤香煎牛油果🥑蟹肉餅沙律好濃芝士味🧀兩片沾滿醬蟹肉餅好足料又煎到好香口🥗沙律菜又新鮮爽脆😋原條燒花魚🐡一夜干一夜干魚皮煎得好香脆,魚肉肉質結實香口。千府將大阪燒 吃得出入面滿滿蘿蔔絲及椰菜仲有粒粒嘅墨魚,好足料👍千府一品厚切牛舌芯🦬一碟有四件超级厚嘅牛舌芯,廚師推介既👍肉質彈牙爽口😋點埋柚子醬更加好味🤤🍢燒物 🍡明太子手羽滿滿明太子脹卜卜釀左雞翼中,帶有小小辣夠哂香口大蔥雞肉串 雞肉好

點少得叫支清酒飲呀😎
北鹿天祿光臨大吟釀🍶

🥢7點刺身

香煎牛油果🥑蟹肉餅沙律

原條燒花魚🐡一夜干
一夜干魚皮煎得好香脆,魚肉肉質結實香口。

千府將大阪燒
吃得出入面滿滿蘿蔔絲及椰菜仲有粒粒嘅墨魚,好足料👍

千府一品厚切牛舌芯🦬

🍢燒物 🍡
明太子手羽
滿滿明太子脹卜卜釀左雞翼中,帶有小小辣夠哂香口

大蔥雞肉串
雞肉好入味夠Juicy,配上清甜大蔥好香口😋

另外有秋葵及鮮淮山
淮山,秋葵非常爽脆,喜歡沾上醬汁味道,但又不會蓋過原本鮮味。

松葉蟹🦀味噌甲羅燒伴燒鱈魚片
鱈魚片燒得非常香脆
滿滿蟹膏蟹肉蟹籽🤤鮮味十足味道濃郁,夾埋一齊食好好味😋

$500 (Dinner)
  • 千府一品厚切牛舌芯
  • 香煎牛油果蟹肉餅沙律