2024-06-04
哈囉大家!下午嘅時候去咗間位於尖沙咀嘅星十五糖水屋,裏面嘅糖水真系太令人驚喜啦!😉👍 糖水屋環境舒適,佈置簡潔又有風味😍😳首先要介紹嘅係呢間糖水屋特色——💠 楊枝甘露 💠,咩叫楊枝甘露呢?用新鮮嘅芒果磨成泥,再加上西米,最後澆上椰奶。芒果味鮮且香甜,搭配西米嘅口感,同埋最後嘅椰奶,真係一絕!😋👏第二款就係💠 新會遠年陳皮紅豆沙 💠,呢款糖水用新會特產遠年陳皮配埋紅豆熬嘅。我驚你唔知,遠年陳皮香氣濃郁,有清肺化痰、健脾胃嘅功效,而紅豆就有利尿減脂嘅效果。😉👍 兩樣配合在一齊,不但健康,味道又鮮而好喝。😍🥳糖水屋嘅每一種甜品都好貼心,每一款都係用心熬製,非常誠意推介!味道,顏色,氣味,口感,都令人難以忘懷。🥰👌星十五提供嘅唔單只係美味嘅甜品,同時仲可以享受到一種溫馨嘅感覺。🤗🥳我哋一定會再嚟嘅!星十五,期待下一次再見!😚💖
首先要介紹嘅係呢間 糖水屋特色——💠 楊枝甘露 💠,咩叫楊枝甘露呢?用新鮮嘅芒果磨成泥,再加上西米,最後澆上椰奶。芒果味鮮且香甜,搭配西米嘅口感,同埋最後嘅椰奶,真係一絕!😋👏
第二款就係💠 新會遠年陳皮紅豆沙 💠,呢款 糖水用新會特產遠年陳皮配埋紅豆熬嘅。我驚你唔知,遠年陳皮香氣濃郁,有清肺化痰、健脾胃嘅功效,而紅豆就有利尿減脂嘅效果。😉👍 兩樣配合在一齊,不但健康,味道又鮮而好喝。😍🥳