2024-04-09 52 views
聽日難得放假,今晚一於去打吓邊爐自從天氣熱返之後都好少去打邊爐湯底有好多唔同嘅選擇,例如蕃茄薯仔濃湯、蘿蔔牛腩湯等等,今次就選咗個清少少嘅胡椒豬肚湯鍋!外面有唔同嘅醬料任君選擇個鍋一到就聞到好重既胡椒味,而且入邊有豬肚,唐芹同腐皮等配料,食之前可以飲咗個湯暖暖胃先金錢鍵(大),逐塊鋪得好有心機,金錢鍵略略六淥下就食得,夠嚼勁!三黃雞肉,雞肉好嫩滑,而且全部都係肉無骨,岩哂我呢d懶人!手打牛肉丸,大大粒真材實料,牛肉味濃黑豚肉片,肥瘦適中,意外地好食,豬肉味夠濃即炸響鈴,份量好多,而且真係即炸!西洋菜,好清甜紅薯粉,雖然要$48,但係其實份量都好足夠泰式燒牛肉,呢個超級推介,必食!!牛肉燒得啱啱好,帶粉紅色,唔會過熟,食落一啲都唔韌!冬蔭功湯河,呢度嘅冬陰功湯蕃茄味較重,所以會比較酸,但湯底都算濃郁!之後仲送咗個楊枝甘露俾我哋,好足料,酸甜配合得啱啱好!
聽日難得放假,今晚一於去打吓邊爐
自從天氣熱返之後都好少去打邊爐

外面有唔同嘅醬料任君選擇

三黃雞肉,雞肉好嫩滑,而且全部都係肉無骨,岩哂我呢d懶人!

手打牛肉丸,大大粒真材實料,牛肉味濃
黑豚肉片,肥瘦適中,意外地好食,豬肉味夠濃

即炸響鈴,份量好多,而且真係即炸!

西洋菜,好清甜
紅薯粉,雖然要$48,但係其實份量都好足夠

泰式燒牛肉,呢個超級推介,必食!!
牛肉燒得啱啱好,帶粉紅色,唔會過熟,食落一啲都唔韌!

冬蔭功湯河,呢度嘅冬陰功湯蕃茄味較重,
所以會比較酸,但湯底都算濃郁!

之後仲送咗個楊枝甘露俾我哋,
好足料,酸甜配合得啱啱好!