2023-01-17
如果去開屯門市中心,其實不妨行遠少少去新墟, 呢個商場入面有好多小店值得大家支持,呢間食肆以 「正宗檳城風味、不含味精」作招來。.🍜●「檳城白咖哩麵配豬頸肉」($49)● 充滿東南亞嘅風味,檳城咖喱🍛一般加入香濃的椰漿,湯底比較重花生味,後勁帶甜,似港式嘅沙爹,我就麻麻地~。老闆好貼心,會問一問能吃多辣。正常辣度都不算太辣。 配菜有豬頸肉、 豆腐卜、 雞蛋、芽菜等等,豬頸肉must try!!🤩🤩幾香口帶有彈性,最值得讚賞係佢用咗好多香茅去醃!豬油同香茅撞埋一齊真係好惹味😍🥰 麵底係摻摻,油麵與米粉索湯力極強,感覺好滿足。 .🍗 南乳雞翼 💲 跟餐加20蚊作為跟餐小食很不錯, 南乳雞翼新鮮炸出嚟,非常之脆卜卜熱辣辣,而且醃得非常入味😃😍.馬來酥餅 酥餅烤到超級酥脆,比較薄,但仍吃得出很多層次,配搭馬來西亞獨特的咖喱,辛辣惹味🤩😍😍————💭💭💭————好味(6.5/⑩)抵食 (8/⑩)————💭💭💭————
🍜●「檳城白咖哩麵配豬頸肉」($49)●
🍗 南乳雞翼 💲 跟餐加20蚊
馬來酥餅
————💭💭💭————
好味(6.5/⑩)
抵食 (8/⑩)
————💭💭💭————