同男朋友慶祝生日最緊要好食得黎又要有儀式感既餐廳😬係香港開業18年既秋田鐵板燒🤩不斷力求進步創新每次食都好有驚喜🥰師傅藉由精湛烹飪手藝呈現食材鮮味🤗享受食物同時仲可以近距離欣賞鐵板燒經典火焰秀🔥擺盤上都特別講究又用心🥳今晚完全係視覺及味覺享受🤩真係幾啱聚餐同慶生活動🥰先付季節沙律及鵝肝魚子蒸蛋😊細滑且蛋香十足加埋鵝肝魚子令口感層次更豐富☺️季節時令蘇格蘭聖子皇伴蒜芯😌靈芝菇起左肉既聖子皇香煎至金黃色☺️加埋爽脆蒜芯及靈芝菇😌鮮活伊勢海老🦞龍蝦在鐵板上飛舞🤤師傅先將肉質扎實龍蝦起肉後☺️再將龍蝦頭蝦膏製成醬汁🤩令鮮味度大大提升👍 香煎北海道帆立貝拌柚子胡椒金箔魚子口感非常Q彈😊擺盤很有法式料理精緻感😍帶子位也相當甜啊👍黑醋鵝肝加入左好多紅酒🍷焗煮再煎至兩邊黃金色☺️放上輕輕兩邊煎過既多士上面😊師傅建議點埋拌碟既黑醋醬食落就唔會成口油膩感覺😎西班牙黑豚豬肉油花分布均勻😬以京木墊底索油之餘微微散出木香🤩豚肉口感相當軟嫩😌師傅切成薄片排好煎至剛剛熟👍沒有過多調味😬想食咸點可夾埋附有既鹽昆布、蒜片及岩鹽食👍秋田炒飯加入大量櫻花蝦及蔥粒☺️少少鹽及胡椒調味😇金黃色嘅飯粒煙煙韌韌得黎粒粒分明🥰食到呢度已好飽🤩
先付季節沙律

🍄食左咁多肉係時候食下炒野菜🥬清一清口腔👍
🦞龍蝦清湯以龍蝦頭熬煮而成👍湯中加入左少量昆布🤤有龍蝦味之餘味道都幾清甜🥳
另外估唔到係生日仲特別送多一道餐牌上沒有的廣島蠔🦪蠔身脹卜卜加埋煙肉粒🥓蒜片提鮮不少😊
🫘精選甜品係店家自製既紅豆莎餅🤤食落唔係好甜👍紅豆軟棉🫘師傅仲喺鐵板上面寫咗生日祝福字句比我地打卡影相留念添🥳令到男朋友開心驚喜呀🤪
$1045 (Dinner)
  • 鮮活伊勢海老
  • 香煎北海道帆立貝拌柚子胡椒金箔魚子