2022-06-23
💖 滋味靚湯 (非門市) (觀塘)✨觀塘偉業街221號美德工業大廈C座4樓C號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️唔講你唔知一個飯桶🤭之外,其實我仲係一個湯煲。基本上由細到大我阿媽每一日都會煲湯俾我飲🙆🏻♀️但係而家大個女咗阿媽係少咗煮飯同埋煲湯🍲嗰陣時放工返嚟想飲啖靚湯打開雪櫃可能都未必有🤦🏻♀️好彩近排朋友介紹咗呢一間IGshop俾我,小店主打急凍湯包💁🏻♀️原汁原味,只需要加熱10分鐘就食得㗎啦‼️夠晒方便🙈雪梨雪耳川貝南北杏無花果鱷魚肉煲唐排🐊 每日都有唔同嘅湯水,今日我就可以飲到鱷魚肉太補了,自從中左之後久唔久有陣時都會有幾聲咳🥺嚇到啲人彈開晒🤣早嗰排抽得好犀利所以我就買咗呢個希望可以去吓咳😚估唔到清清地幾好飲,平時我好怕飲啲好奇怪嘅湯水,有太多中藥成分嘅我通常都好少飲🧐因為怕味道太奇怪,但係呢個青青甜甜我覺得飲落喉嚨真係舒服咗好多😋地道五香蘿萄炆牛筋腩🐮呢幾排成日都好想食牛腩😋所以就買來順便叫阿媽一次過煮埋🤣佢而家成日好懶唔煮飯㗎,買呢啲俾佢啱晒😗直接放落水度煮就可以😎最緊要係好味😝份量啱啱好柱侯冬菇炆極腍五花腩🐽😍勁勁勁勁勁爆like,真係炆得勁腍,無牙都食到
💖 滋味靚湯 (非門市) (觀塘)
✨觀塘偉業街221號美德工業大廈C座4樓C號舖
雪梨雪耳川貝南北杏無花果鱷魚肉煲唐排🐊
地道五香蘿萄炆牛筋腩🐮
柱侯冬菇炆極腍五花腩🐽
😍勁勁勁勁勁爆like,真係炆得勁腍,無牙都食到❣️冬菇好入味😋講明係腩位一定肥,放心我有Quota😌
惹味黑椒雞中翼🍗
平時都係食開土匪雞翼、蜜糖雞翼我好少真係會食黑椒雞翼🤔點知原來咁正🤭雞翼醃得剛好,唔會太鹹,黑椒令味道再加提升🤫正到不得了!最緊要係落水10分鐘後食得😏