//#黃店地圖系列間野叫:開利小食邊度黎:土瓜灣銀漢街21-39號地下D舖環境點:佈置充滿抗爭運動色彩 可初嚐近街景bar檯位食車仔麵  🌝:參與「自由閘」供手足於鐵閘上自由繪畫 參與罷市 推學生罷工者之免費餐▪開利車仔麵(五餸一麵連餐飲) $357分35蚊有5個餸 仲有豆漿送 簡直抵到爛 料就黎多過麵 論湯底 佢係偏淡的 重口味嘅表示欲求不滿 米粉唔易斷 .蘿蔔(6.5分)唔苦澀味 但甜度就爭啲 可能季節問題 冬菇(6.5分)偏細粒 腐皮卷(7分)正正常常 通菜(7.5分)就無得輸架啦 索曬湯底醬汁 車仔麵檔都少見 雞翼(7分)似一般屋企滷水味 豬紅(7分)無腥味 豬皮(7分)爽口唔會淋支支 大腸偏肥 鍾意食大腸肥膏人士會好high 鹹魚白菜各有所好 呢個就唔評分啦 .老闆見我同口水佬都望落後生(實際都好後生) 問我地是咪學生 觀察入微 絕對良心小店 鍾意咪買料當返屋企加餸 慳返唔少工夫啊
#黃店地圖系列
間野叫:開利小食
邊度黎:土瓜灣銀漢街21-39號地下D舖

開利車仔麵(五餸一麵連餐飲) $35
7分
五餸一麵
$35 (Lunch)
  • 通菜