2020-10-04
知道荃灣開咗一間新嘅火鍋放題 ,超級鍾意打邊爐嘅我做下孝女帶咗爸爸嚟試下😎!本身平時比較少食火鍋放題,但係呢一間嘅質素真係超高質,座位好舒適,仲有夜景睇添!食材完全冇將貨就價!火鍋配料超多選擇,估佢唔到仲有串燒炸物🍢、刺身、天婦羅、凍食海鮮、芝士🧀冷盤等俾你揀🥰最重要係好乾淨!原來呢度除左平時一鍋一齊恰之外,仲可以選擇一人一鍋,呢個時勢就最岩啦!爸爸就揀咗櫻花龍蝦湯(呢個係侍應哥哥介紹㗎),我就完全唔使諗,一見到黑松露牛乳湯就決定好🤣🦞龍蝦湯同平時飲嗰啲龍蝦湯一樣好濃郁好鮮甜,但又唔會搶咗食材嘅味道。黑松露牛乳湯唔係講笑,未滾之前已經超香黑松露味,湯底好滑,但又唔會好濃味!非常建議加$128升級🥩🥩,睇相都見到啲肉真係靚到不得了,美國頂級牛小排,脂肪分配均勻,肉質鮮嫩,就算煮耐左都仲係好淋身;日本鹿兒島頂級黑豚又係睇個樣都知係好嘢,厚薄啱啱好,sok 埋啲湯底正!另外蔬菜丸類,選擇非常多,丸類食得出唔係普通貨,好多特別嘅款都有,每樣試一粒都包你飽到上心口🤣另外,刺身都試咗少少,好新鮮,原本諗住最後叫多一轉,不過已經飽到食唔落🤣身為酒鬼嘅我點可以冇酒飲,佢地清酒🍶選擇非
身為酒鬼嘅我點可以冇酒飲,佢地清酒🍶選擇非常多,店員哥哥好好心機介紹咗一隻非常易入口同比較甜身嘅清酒俾我,真係好好飲❤️
最後仲有雪糕甜品畫上完美句號🤗 爸爸話非常滿意,等限聚令放寬就帶埋媽咪黎試🤣🤣