2022-05-27 50 views
自己嘅post總係會被其他朋友話想去食🤣今日決定再次到訪我嘅愛店!💖 上次去仲係冇晚市 今次終於晚市回歸 原來夜晚去完全係兩回事🌟-餐廳燈光變得昏暗 每枱枱上都會放上顏色燈 牆上仲會被射燈照住營造出唔同感覺 最唔同嘅係夜晚呢到仲可以變身成shisha night🤣 由上次嘅日間cafe 變身chill酒吧!!🍻🔻🔻🔻🔻🔻晚市2人套餐 ($398)✨ 餐湯 🥣有雜菌忌廉湯同意大利雜菜湯選擇🥹 上次已經覺得佢嘅雜菜湯好足料👍 今次佢個忌廉湯同樣有好濃郁嘅菇味🥰-✨ 特色炸雞翼 揀左英式蜜糖芥末醬~🍯 微甜嘅芥末醬 再加埋本身雞翼嘅黑椒味🫑 外層炸得好脆 仲要一碟有成6隻 超滿足!!🤰🏻-✨ 皇室三文魚意大利飯意大利飯加左好多芝士~🧀 醬汁整得好creamy 除左上面會有三文魚之外 裡面仲會有三文魚碎🍣✨ 唯一注意嘅係 女生食完真係會好飽🤣 我覺得可以係2.5人份量😂-✨ 青醬大蝦扁意粉 ($118)朋友頗喜歡嘅意粉🍝~ 自家製青醬 好香香草同羅勒味 驚喜係裡面除左有洋蔥之外 仲有松子仁 成件事好好咬口🤣🥹 仲有6隻煎到微微焦香嘅大蝦🍤-✨ 山楂蜜糖梳打 & 話梅梳打、薑檸蜂蜜酒 (每款+$

🔻🔻🔻🔻🔻
晚市2人套餐 ($398)
✨ 餐湯 🥣

✨ 特色炸雞

✨ 皇室三文魚意大利飯

✨ 青醬大蝦扁意粉 ($118)

✨ 山楂蜜糖梳打 & 話梅梳打、薑檸蜂蜜酒 (每款+$15)
見到店員有推介呢款梳打 原來係同香港一個自家小店品牌合作~🍻 佢地d味超特別 山楂同話梅都係香港先獨有嘅風味 個人偏好話梅味 飲落酸酸maymay好醒胃 (朋友話我阿婆口味😂😂) 而山楂就好香蜜糖味🍯 仲有淡淡嘅山楂香 傾傾下計再飲多枝薑檸蜂蜜酒~ 平時比較少飲酒嘅me 對住佢個包裝都冇咩抵抗力🥹 飲落去我形容為好似平時湯圓嘅薑糖水底🍡 但係少甜版本 唔會話太重薑味太辣 好正🤣🥰

🔺🔺🔺🔺🔺
📍 YOLO Cafe & Bar (旺角)
🗺 旺角染布房街6-8號華樂大廈地下6號舖