2020-10-21
串燒應該係我至愛食物排行榜中嘅Top 3 ,不過我唔係成日post ,因為一係食嚟食去都係果幾間,二來串燒都好相似,除非好特別,如果唔係都懶post😂今次食嘅係旺角「兄弟幫食堂」💛 ,係我近期食過數一數二!每樣串燒都燒得好有心機,火喉控制不錯,味道亦都好啱我口味,唔會過分重口味!仲要有好多選擇!今次揀咗一個清酒二人餐,加其他串燒,基本上每樣都好滿意!清酒二人套餐($288)-食串燒點可以冇清酒啊,呢個餐包一樽細嘅sake, 好易入口!佢另外仲有好多清酒選擇,下次可以試吓😁套餐仲包括:吉列炸蝦- 吉列粉剛剛好,好脆!蝦彈口新鮮😋蒜蓉燒扇貝-好多蒜蓉,好入味,扇貝又大隻又新鮮,推介!燒頂級牛小排- 都幾大份,肉質幾淋身但有啲筋,夠肉味!燒日本甜心番薯- 好好味唔乾,超甜!另外仲叫左:燒白鱔- 呢個非常推介,個皮超脆, 鱔肉好彈口燒得啱啱好!好想encore❤️燒雞腎-爽口,唔會韌!正免治雞軟骨雞肉棒-正正常常食得出有雞軟骨喺裏面🥳燒翠玉瓜- 原來係切咗粒一碟上,份量都幾多同埋juicy 燒虎皮尖椒- 又係推介,好大隻燒得唔會乾,好Juicy有少少辣親埋個汁
今次揀咗一個清酒二人餐,加其他串燒,基本上每樣都好滿意!
套餐仲包括:
吉列炸蝦- 吉列粉剛剛好,好脆!蝦彈口新鮮😋
蒜蓉燒扇貝-好多蒜蓉,好入味,扇貝又大隻又新鮮,推介!
燒頂級牛小排- 都幾大份,肉質幾淋身但有啲筋,夠肉味!
燒日本甜心番薯- 好好味唔乾,超甜!
另外仲叫左:
燒雞腎-爽口,唔會韌!正
免治雞軟骨雞肉棒-正正常常食得出有雞軟骨喺裏面🥳
燒翠玉瓜- 原來係切咗粒一碟上,份量都幾多同埋juicy
燒虎皮尖椒- 又係推介,好大隻燒得唔會乾,好Juicy有少少辣親埋個汁好好味!
牛舌- 厚身多汁,有口感
另外佢仲有任飲任食套餐唔使$300就可以任食,最衰當日唔算好肚餓如果唔係食任食都幾正!❤️❤️❤️