2024-09-19
《旺角泰菜 🇹🇭 - Morokok》上個月生日,今晚表姐同我補祝生日🎉,近排都好鍾意食泰菜,就 book 左呢閒喺旺角嘅 Morokok 食晚飯😇,呢度充滿異國風情🪴🌿,好適合聚會打卡📸,座位都夠闊落,坐得好舒服。仲有室外用餐區,下次一於帶埋陪食專員🐶黎。由於實在太肚餓,我哋雖然得兩個人,都叫咗唔少嘢食㗎。熱情果柚子檸檬梳打🥤 $58清新爽口的,讓人感到清涼和提神,非常適合夏天,既能解渴又能帶來愉悅的味覺享受。泰式青木瓜沙律🥙 $98由新鮮的青木瓜、胡蘿蔔、香菜和其他配料製成,搭配特製的調味醬,味道酸甜可口,適合炎熱的天氣。泰式炒通菜🥗 $88辣度好夠,表姐投降,最後由我包底😂泰式炒金邊粉配虎蝦🦐 $138香氣四溢、口感豐富,搭配大大隻虎蝦更能提升整道菜的風味。海南雞(半隻)🐣 $158雞肉鮮嫩多汁,搭配酸甜的醃黃瓜和香濃的蔥油醬一流,份量好足。脆炸泰式手打蝦餅🦐 $68蝦餅外酥內嫩,味道鮮美,脆炸泰式手打蝦餅香脆可口,非常適合作為開胃小吃或下酒菜。本人係好鍾意食芒果糯米飯嘅,本來想試埋雙色芒果糯米飯,但由於食完以上嘅嘢已經超級飽,所以唯有留待下次啦🤣📍𝑀𝑜𝓇𝑜𝓀𝑜𝓀旺角登打士街56
熱情果柚子檸檬梳打🥤 $58
泰式青木瓜沙律🥙 $98
泰式炒通菜🥗 $88
辣度好夠,表姐投降,最後由我包底😂
泰式炒金邊粉配虎蝦🦐 $138
香氣四溢、口感豐富,搭配大大隻虎蝦更能提升整道菜的風味。
海南雞(半隻)🐣 $158
脆炸泰式手打蝦餅🦐 $68