大家好呀😄!!今日要同大家分享一間位於觀塘的日式西餐「森.湯咖哩」。喺度,我試咗幾款令人回味無窮嘅美食,仲有舒適嘅環境,真係一個好享受嘅午飯時間。🍜首先,我嘗試咗佢哋家嘅炸蠔。當佢端到桌面,我即刻被佢吸引。蠔炸得恰到好處,味道不油膩,簡直就係一個入口即化的美味😍。口感豐富,鮮美的蠔肉配合外面的酥皮,真的讓人欲罷不能👍。接著試食佢哋嘅芝士年糕。年糕白淨嘅顏色配上溢出來芝士嘅黃色,視覺效果一流!食落口之時,充滿芝士香味的柔軟嘅年糕爆出幸福嘅味道,口感超級棒😋!我仲試咗佢哋一道主打菜式,北海道帆立貝沙茶湯烏龍麵🍜。帆立貝口感鮮嫩,係完全沒有失去海鮮嘅甜美味道。而個沙茶湯底濃郁但唔太重口,烏龍麵順滑得剛好,味道極其配合,飲完一碗醒胃又消暑👌。另一款主角就係大啡菇湯咖喱配日產珍珠米,見到啲珍珠米細細粒又滑,佢哋嘅湯咖哩色彩鮮艷,食落堅係喺在一晝湧現咖哩嘅香味,好似走咗一轉日本咁😋。最後,我哋叫咗凍綠茶同凍可樂,用來配佢哋呢d食物真係非常之搭,仲可以水喉,係絕配檔。好啦,一餐咁多各樣小吃,我肺腑感受到「森.湯咖哩」嘅誠意同對食物嘅愛,下次我仲會再嚟!👋🍛🍵