2023-06-01
《泰式平民車仔麵🇹🇭》———————————————-#篤篤車 🌴-呢間位於旺角鬧市嘅泰式車仔麵夠哂土炮,經濟實惠,抵食得嚟水準仲好唔錯💰-️🍜 三餸麵份量都真係幾多,非常飽肚😙 佢嘅招牌泰國鱷魚湯相當特別,湯底呈現奶白色🤍 鮮味十足,入口順滑,裡面仲有紅棗杞子吊下味,帶淡淡清香😌 加$6就可以升級特選餸,珍珠元貝、白蝦仁、墨魚仔、雞腎、牛腩、牛肚☺️ 我就揀咗珍珠元貝,比想像中多,有成十幾粒,爽口彈牙~-🍚 泡飯套餐套餐包咗三餸泡飯加小食同菜,十分豐富😝 泡飯配冬蔭湯底都幾夾,酸酸may may幾開胃🇹🇭 配料方面就揀咗牛腩、貢丸同響鈴,牛腩炆得好淋,正😉 檯面上仲放有自家製辣菜脯同特調辣醬,非常惹味😎-小食方面,有網紋春卷、泰式炸雞翼同吉列炸蝦餅,炸得好酥脆,夠哂香口🥰-⭐價錢參考:三餸麵: $44泡飯套餐: $83泰式炸雞翼: $28吉列炸蝦餅: $8薄荷青檸梳打: $14紅茶檸檬茶: $10🍌抵deal 指數:7/10💰 人均消費:$100
———————————————-
#篤篤車 🌴