2022-10-21 40 views
久唔久好想食火車頭,又好掛住越南嘅食物,朋友帶咗我嚟呢間食越南好出名嘅小店,可以滿足晒我所有嘅要求😚即刻嗌番碗招牌火車頭湯濛,越南火車頭店既招牌菜, 精髓在於甜甜的湯頭,以牛骨、 牛碎等熬十多小時而成的湯底, 味道果然濃香, 搭料有牛肉、 牛丸,鮮牛肉、 牛腩豐富材料♥️ 清甜牛肉湯,鮮嫩牛肉類組合係無得輸,配上軟滑濛粉,正呀😍朋友嗌左烤牛肉撈濛,烤得好有肉汁既牛肉,恰恰更有焦香感,味道相當好😚非常夠味,配上撈檬,清清甜甜♥️小食嗌咗香茅豬扒,香煎厚切既香茅豬扒,好厚身,外層香口,吃下啖啖肉,而且又鬆軟,超滿足的😄越式炸蝦餅,炸蝦餅幾乎是每間餐廳都有的菜式🥗經常念念不忘的炸蝦蝦餅喔,份量都算幾大塊。我哋相信落咗唔少蝦,因為非常彈牙!😚最後做嗌咗青檸梳打,成餐晚餐好滿足喔😄

最後做嗌咗青檸梳打,成餐晚餐好滿足喔😄