2022-01-10
《潮食韓食專區🇰🇷》———————————————-#kfoodtown 🥰-將軍澳街坊們一定會知道喺新都城開咗間新嘅日本超市,UNY生活創庫裏面唔止買生活百貨,仲有類似food court 嘅美食站,當中有間叫做K Food Town嘅韓食店就係位於正門口🤣早排行街經過,就入咗去食吓🥳-估唔到呢間小店都竟然有賣腐皮壽司,而且超級大件,非常足料,已經唔可以講話係壽司,成舊飯團咁樣,擺喺櫥櫃度見到都流晒口水💦 -口味配搭多元,以韓式口味為主,我哋就叫咗三款,分別係雪花牛扒、牛五花同泡菜炒豬肉😋-腐皮外表略帶甜味,上面佈滿餡料,當中以牛五花最為驚喜,肉質嫩滑之餘略帶油香,配搭照燒汁醬,味道層次豐富,非常推薦😎-另外我哋仲叫咗個韓式炭烤牛豬肉飯盒同無骨炸雞,果然係韓國人主理嘅餐廳,水準同樣唔錯👍🏻-⭐價錢參考:韓式炭烤牛豬肉飯盒: $78無骨炸雞: $50雪花牛扒腐皮壽司:$38牛五花腐皮壽司:$32泡菜炒豬肉腐皮壽司:$32🍌抵deal 指數:8/10💰人均消費:$120
———————————————-
#kfoodtown 🥰