黎到夏天仍然冇阻我打邊爐,無奈係咁中伏,今日試下銅鑼灣既尚鮮,醫下肚。火鍋湯底揀咗最平嘅雙拼,姬松茸冬瓜湯、血池麻辣湯,前者有淡淡的松茸味,冬瓜索左啲湯汁好好食,後者麻勁十足,啱晒我呢啲鍾意食辣嘅人😎特尚手切牛脂肪紋非常靚,唔會過肥;四色丸尚盛全部都係手打丸,有齊金沙鮮牛丸、松露豬肉丸、甜薯墨魚丸、芥末子蝦丸,色調係粉紅嘅漸變色💞~好欣賞手打丸入面釀左啲黑松露啊鹹蛋啊咁樣,我自己就鍾意牛丸同豬肉丸,配搭好有趣😍🍡至於百花釀油條同酒香鮮雞件正正常常中規中矩🤘🏻重點想講佢哋嘅刺身,排場好靚!🐟是日鯛魚刺身係我食過咁多間火鍋店入面最高質!個新鮮程度係就咁點芥末豉油都已經好好味, 甚至比一般嘅日本食店更為吸引,好欣賞,正呀😎😎生日月份有優惠,即係冇幾耐又食得啦🥳-姬松茸冬瓜湯 血池麻辣湯 | $136鯛魚刺身 | $208特尚手切牛 | $180四色丸尚盛 | $88酒香鮮雞件 | $58百花釀油條 | $48-

酒香鮮雞件
特尚手切牛

四色丸尚盛

鯛魚刺身

生日月份有優惠,即係冇幾耐又食得啦🥳
姬松茸冬瓜湯 血池麻辣湯 | $136
鯛魚刺身 | $208