2024-09-11
💖 Grass and Sea by PEKO PEKO (元朗)✨元朗朗樂路1號元點1樓B141-B142號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️YOHO MAX終於冇咁多😆,初頭開幕嘅時候每一間舖頭都勁多人排隊🙈。過咗個熱潮我終於可以嚟試吓呢間新餐廳🤫-海膽三文魚子竹炭烏冬🍜 $198之前荃灣分店已經叫過嚟食,所以一啲都唔陌生😚。元朗店都係一樣咁好味,啲汁Creamy得來有少少鹹香😍,烏冬有煙煙韌韌嘅口感~整體嚟講飽腹感好重❤️-美國安格斯肉眼牛排120z🥩 $358本身係想嗌三成熟,但係職員話唔建議!叫我哋可以試吓五成熟。初頭我心諗一定冇三成熟咁好食😵,點知!塊牛扒勁香,邊邊位又有油脂🤤,外表煎到有脆口嘅感覺🤩。好好食😝,旁邊嘅薯角,本身已經有少少鹽去調味,再點埋佢哋自家製嘅醬汁,我同老公都忍唔住食晒😏-Rose Latte🌹 $40玫瑰萬歲🎉,老公依家都喜歡飲玫瑰Latte🤪-Sea Salt Caramel Latte🧂 $40初頭諗住如果係可以唔焦糖味嘅話應該會好甜或者好鹹,點知佢哋調到個味啱啱好🥳,有微微嘅焦糖味~想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysma
✨元朗朗樂路1號元點1樓B141-B142號舖
-海膽三文魚子竹炭烏冬🍜 $198
-美國安格斯肉眼牛排120z🥩 $358
-Rose Latte🌹 $40
玫瑰萬歲🎉,老公依家都喜歡飲玫瑰Latte🤪
-Sea Salt Caramel Latte🧂 $40
想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩