2016-06-29 360 views
我算屬於 ‪#‎湯麵控‬ 🍜咩類型嘅湯麵我都好鍾意食,而拉麵就當我掛住 #🇯🇵 日本就會去食🙊頂下旅行癮今次就嚟到荃灣試試這間 ‪#‎豚道樂‬-廚師推介特上拉麵首先點選你想食咩味拉麵,我就揀左特上黑蒜油拉麵🌰特上系列係唔需要選肉類,因為佢會一次過有齊🐷豬腩肉、豬肩肉比你雙重享受😌之後就選你喜歡蔥>>>味油>>>辣,到麵條要講一下📢因為黑蒜油個湯底偏濃郁帶鹹一點,所以建議揀掛湯吸味較底的直幼麵,咁樣食落會好味適中一點而腩肉肥瘦均勻入口嫩,肩肉質地較瘦唔算鬆化,但2樣都很大塊和比較厚切,而麵質我選了普通,如果選硬可能更夾我口味不得不提隻 ‪#‎溏心蛋‬ 非常香蛋黃味
今次就嚟到荃灣試試這間 ‪#‎豚道樂‬
廚師推介特上拉麵
不得不提隻 ‪#‎溏心蛋‬ 非常香蛋黃味
特上黑蒜油拉麵
2016-06-26
$93 (Lunch)
特上黑蒜油拉麵