周末係黃埔睇完戲,就搵吓附近有啲咩餐廳醫肚,見到黃埔都有間Flames,之前喺另一間分店食過一次印象唔錯,尤其係佢哋嘅蟹肉通粉令我印象深刻,於是就帶朋友去試吓。黃埔分店嘅裝修風格同觀塘嗰間差唔多,坐得幾舒適,燈光稍暗,氣氛浪漫。Menu種類豐富,有唔少pizza,pasta同肉類選擇,仲有多款精心設計嘅cocktails,啱晒一大班人聚餐或情侶約會!蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉🦀 $158芝士蕃茄忌廉汁非常開胃同埋creamy,啖啖都食到鮮甜嘅蟹肉,通粉亦煮得恰到好處又掛汁,味道層次感令人印象深刻,十分推薦。紅酒燴牛面肉草菇扁意粉🍷 $148牛面肉經過紅酒的燴煮,肉質變得軟稔多汁,與草菇嘅鮮香相得益彰。扁意粉硬度適中,完美地吸收左紅酒燴牛肉嘅香味👍🏻避風塘雞翼🍗 $78每隻雞翼都被滿滿嘅避風塘炸蒜包裹,香口惹味,而且肉質嫩滑,食完一隻又一隻🤣黑松露薯條🍟 $78薯條熱辣辣上枱,黑松露嘅香氣與香脆嘅薯條完美結合,作為開胃菜或配菜真係一流!

蟹肉巴馬臣芝士蕃茄忌廉汁通粉🦀 $158

紅酒燴牛面肉草菇扁意粉🍷 $148