2022-08-28
《自家咖啡輕食店🍀》———————————————#甘日 🌞-呢間位於北角和富對面有間新轉名嘅茶飲店,飲品同小食都好有特色😙-🤍 黑糖豆腐沙冰呢款沙冰非常特別,係小店其中一款主打嘅沙冰口味❄️ 黑糖味香濃,沙冰透出淡淡嘅豆腐香,十分冰涼,絕對係消暑之選🌬-☕️ Trio 自家莊園掛杯裝咖啡亦係小店嘅招牌貨,標榜天然種植,店員好熱情咁介紹❤️ 原來佢嘅Dip Bag Coffee都係由自家莊園嘅咖啡豆即磨而成,仲要唔係pre-packed,係即叫即製夠哂新鮮無添加😝 我哋揀咗中烘焙嘅Trio自家豆,味道平衡做得好好,而且掛杯包要沖嚟飲都好方便,啱哂帶返公司嘆返杯醒下神😎-🍫 麥提沙糯米糍佢哋仲係同長洲仔糯米糍特約聯營,日日新鮮,上午製作,下午就到鋪😚 傳統手作嘅懷舊糯米糍有唔同口味,例如貓山王、大芒、流心朱古力、抹茶紅豆、紫薯等等,我哋食咗麥提沙糯米糍,非常特別,好有驚喜,外皮軟糯,裏面夾住粒爽脆嘅麥提沙,口感豐富😉 順帶一提,佢哋仲有自家製作嘅三文治同沙津,新鮮健康🥗-⭐價錢參考:黑糖豆腐沙冰:$38Trio 自家莊園掛杯裝:$60麥提沙糯米糍:$28🍌抵deal 指數:8/10
———————————————
#甘日 🌞