《被譽為全港最好食嘅沙嗲牛肉麵🍜》-依間喺沙嗲牛肉麵關注組經常出現嘅餐廳喺未裝修搬新舖之前都已經想試好耐,依家搬咗新舖聽聞排隊情況冇咁誇張~所以的起心肝去試吓!當日去到嘅時間係三點左右入座率都有七成左右,可想而知依間店舖受歡迎嘅程度真係幾高~-呢間舖頭嘅入口唔算起眼因為唔似一般餐廳咁樣有大門口,係類似後門嘅形式入去嘅所以搵路嘅時候要留意番!-🌟沙嗲牛肉麵餐($48)呢個餐係沙嗲牛肉麵加多兩個配菜再送多一杯嘢飲~我就揀咗紅腸同埋炒滑蛋~終於知道點解呢間餐廳點解受到吹捧!沙嗲牛肉好重口味好濃郁~但係唔係死鹹嗰一隻亦都會食到花生嘅顆粒感但係就唔算係好香好香花生味嗰隻!炒滑蛋做到好綿滑算係有誠意嘅一個炒滑蛋,而紅腸就係厚切口感幾好~-🌟酸辣豬扒米線($45)本身以為喺呢間餐廳食酸辣米線會麻麻哋但係出奇地有驚喜!酸辣米線比坊間所謂專做酸辣米線嘅專門店更加酸更加辣好開胃,豬扒亦都係厚切同好大塊!但係有個奇怪嘅地方就係唔知點解會贈送雞腳一隻!-👅味道:4/5🪵環境:4/5💰CP值:4/5👍🏻Overall:4/5💵人均消費:$40-60
《被譽為全港最好食嘅沙嗲牛肉麵🍜》

🌟沙嗲牛肉麵餐($48)

🌟酸辣豬扒米線($45)

👅味道:4/5
🪵環境:4/5