2023-10-03
Pizza Maru係香港多區都設有分店,主打韓式炸雞同芝士爆多既pizza🤭餐廳氛圍仿似去左韓國咁,一路食韓國野一路聽住韓國熱歌,掛到我都好想即刻飛去韓國🇰🇷睇泡菜仔!🍗蜂蜜蒜泥炸雞一上檯就聞到好香既蒜香,仲要熱辣辣差啲辣親手🙈雞皮脆卜卜兼沾滿蒜汁,香氣撲鼻,加上香甜甜既蜂蜜,鹹鹹甜甜好惹味。雞肉都尚算嫩滑,唯獨雞胸部位比較嚡口,要點多啲醬汁補夠!🍕薯角炭燒雞肉芝加哥 蜜糖杏仁邊勁厚批,麵皮包滿忌廉芝士慕絲,好似食緊煙韌既bagel配cream cheese咁😍再灑滿糖霜同杏仁片,好甜好肥好幸福,每次黎都要叫呢種杏仁邊!十吋既pizza分成六大件,每件都鋪滿馬蘇里拉芝士同芝士條,一拎起就拉絲,岩晒打卡💯pizza啲餡就一般般啦,主要淨係食到bbq醬既味道🤥🍢韓式海鮮炒年糕 卡邦尼醬炒年糕就真係好麻麻,卡邦尼醬好似被水稀釋左,無味又水汪汪🫠年糕唔夠彈牙偏軟腍腍,又唔掛汁,感覺就係食緊一舊麵團!海鮮就係一般急凍食材,無加以調味,好淡,睇圖以為好吸引添!📍Pizza Maru銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場13樓1302號舖
🍗蜂蜜蒜泥炸雞
🍕薯角炭燒雞肉芝加哥 蜜糖杏仁邊