2019-05-11
啱啱去完日本旅行返嚟,好掛住啲日本壽司,於是呢日同男朋友去左位於銅鑼灣嘅樓上壽司店度食午餐~•店員同我地推介左呢一個六周年嘅午市套餐,見佢有六款壽司六款刺身又幾吸引喎,價錢都ok,於是就揀咗黎試吓🥰•六周年午市套餐($660)[🥗沙律]一開始先上咗沙律,佢嘅沙律上面係有兩款刺身,令佢冇咁寡~•[🐟小食]海蜇加蒟蒻海蜇幾爽口~.鱈魚絲佢燒過脆卜卜好香口,點埋沙律醬都唔錯~•[🍣六款刺身+六款壽司]勁鍾意佢嘅刺身,有池魚、真鯛、赤背、牡丹蝦等,每款都有兩件,仲要係厚切勁滿足呀!壽司有赤鯛、海膽軍艦、拖羅等,最鍾意嘅係海膽,佢係嚟自北海道超鮮甜、拖羅都好肥美入口即溶冇根!壽司飯已加好左豉油同埋Wasabi調味唔使自己另外加~•[🥚蒸蛋]好香滑有蛋味,入面仲落咗冬菇同埋雞肉,味道豐富~•[🥣麵豉湯]味道適中唔會過鹹過淡~•[🍨甜品]揀咗柚子味雪糕,好清新解膩,正~————————————(5⭐️滿分,💫為半分)整體環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️💫回頭指數:⭐️⭐️⭐️💫
六周年午市套餐($660)
[🥗沙律]
一開始先上咗沙律,佢嘅沙律上面係有兩款刺身,令佢冇咁寡~
[🐟小食]
海蜇加蒟蒻
海蜇幾爽口~
鱈魚絲
佢燒過脆卜卜好香口,點埋沙律醬都唔錯~
[🍣六款刺身+六款壽司]
[🥚蒸蛋]
好香滑有蛋味,入面仲落咗冬菇同埋雞肉,味道豐富~
[🥣麵豉湯]
味道適中唔會過鹹過淡~
[🍨甜品]
揀咗柚子味雪糕,好清新解膩,正~
————————————
(5⭐️滿分,💫為半分)
整體環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️