記得要book位先嚟食🫡上到去個景靚到~依家做緊個中午點心套餐係每位$358,價錢唔係平但每1籠點心都好精緻😍加埋個景都不錯,點心都係1人1粒咁過下口癮又食到好多款🫡食哂全部都好飽~· 蟹皇蒸燒賣大大粒實肉~又有好多蝦嘅燒賣,絕對係小朋友口味🤣食點心一定會叫!· 菜苗帶子餃上面好大粒嘅帶子,下面包住全部都係菜~做到好似燒賣嘅樣,點心通常都用蝦嚟做,食下帶子嘅都幾有新鮮感~· 百花釀魚肚係蝦滑釀落魚肚度,整體唔會好有油膩感,蝦滑都彈牙~· 韭黃鮮蝦腸大大隻蝦配少少嘅韭黃~腸粉皮唔會好厚🤣· 海鮮酥入面有好多蟹肉,外層又好酥脆· 鍋燒和牛生煎包鍋燒係即場比我哋睇🤣淋上酒再焗一焗,下面會有好多洋蔥同大蔥,成個包好香!包面會有少少煎香又未去到脆嘅程度,入面就係啲黑椒和牛粒,味道好好!如果個肉饀唔係粒狀就好🤣· 上湯煎粉果煎粉果幾特別,出面脆得嚟入面又會好糯米feel嘅煙韌,仲配咗上湯食👍🏼👍🏼· 黑松露蛋白炒飯黑松露味好香,炒飯粒粒分明又唔會好乾· 清香竹葉角及新疆紅棗糕竹葉角係紅豆蓉,煙煙韌韌嘅~紅棗糕甜度啱啱好,有清清地嘅紅棗味,唔會好黏牙嘅感覺~🍽 棽粵 The Summit | 銅鑼灣

· 蟹皇蒸燒賣

· 菜苗帶子餃

· 百花釀魚肚
係蝦滑釀落魚肚度,整體唔會好有油膩感,蝦滑都彈牙~

· 韭黃鮮蝦腸
大大隻蝦配少少嘅韭黃~腸粉皮唔會好厚🤣

· 海鮮酥
入面有好多蟹肉,外層又好酥脆

· 鍋燒和牛生煎包

· 上湯煎粉果

· 黑松露蛋白炒飯
黑松露味好香,炒飯粒粒分明又唔會好乾

· 清香竹葉角及新疆紅棗糕

🍽 棽粵 The Summit | 銅鑼灣