韓國人氣小店Tardemah係尖沙咀K11 Musea開設首間分店,因為岩岩去完韓國無食到,所以今日帶埋daddy mummy黎試下哩間韓國勁受歡迎既麵包店先,聽聞喺韓國經常大排長龍,希望喺香港唔使排啦🤤🤤🤤呢度有好多款麵包,鹹甜都有架❤️❤️主打係爆哂餡既麵包🤩🤩🤩🤩原來仲可以堂食添架💓💓💓座位好闊落😜😜店員全部都係韓國嘅阿豬媽❤️❤️好有親切咁😍😍Mummy揀左艾草年糕方包,因為媽咪話艾草好有益喔,其實如果唔唔講呢個係艾草,我仲以為係抹茶麵包,望真啲餡料勁豐富鹹,配上栗子、鷹嘴豆同埋紅莓,加埋煙韌既年糕,令到麵包更加有層次🤤🤤🤤Daddy要左公州栗子方包,見到嗰名咁得意,問下店員咩叫公州啦,原來公州係韓國🇰🇷既一個地方,盛產栗子🌰架,因為哩嗰麵包🥯由好多粒栗子粒而成,所以有哩嗰名字啦,食落果然濃濃既栗子味,甘甘地,好岩秋天食呀最後仲買咗枝韓國梨汁,又唔會話好甜啵😋😋好啱秋天飲🥰🥰店員教我地食之前放入微波爐or 焗爐,熱力可以令到麵包入面嘅餡料更加出😜😜果然叮一叮,成個麵包唔同晒,香噴噴💓💓💓終於食到上次喺韓國食唔到嘅麵包啦

最後仲買咗枝韓國梨汁,又唔會話好甜啵😋😋好啱秋天飲🥰🥰

2019-10-23
Type of Meal