2021-11-05
鮮果麵包布丁 $68呢個同想像中既有啲出入😂 麵包布丁用上幾種麵包去整 但都係偏淋身 加上加咗少少檸檬乾 會有少少甘香 唔係人人都接受到😕 而且個醬有啲太甜太膩 特別係個麵包好吸醬下 食落一半已經覺得好滯了🥲評分: 5/10🌟傅統提拉米蘇 $68以呢個價錢黎講Tiramisu都算大舊 大個人share絕對無問題👌🏻 食落都幾香咖啡同酒味 兩者比例好平均令整體既味道好夾 不過mascarpone cheese整既忌廉唔夠軟滑 同心目中既口感差啲 整體感覺一般🤥評分: 7/10🌟花雕蟹意粉w/陳年花雕酒 $138意粉賣相唔錯 但第一啖食落我同男朋友都覺得好似魚柳包既味(好多年冇食過)!🥵唔知係咪因為花雕酒既關係先有啲咁奇怪既味道?! 不過再食闊條麵幾煙韌同食到蟹肉 整體黎講一般喇 主要黎打卡唔係為好食就冇失望既🤣評分: 7/10🌟ICED HOJICHA CHOCOLATE $58飲品賣相都唔錯 面頭有滿滿既可可粉😚 飲落朱古力味較濃🍫 後來有淡淡既焙茶香 兩者夾埋一齊都唔錯 幾特別😆評分: 8.5/10🌟————————————————————————太陽系委員會 (馬灣)馬灣珀麗路8號
評分: 5/10🌟
傅統提拉米蘇 $68
評分: 7/10🌟
花雕蟹意粉w/陳年花雕酒 $138
評分: 7/10🌟
ICED HOJICHA CHOCOLATE $58
評分: 8.5/10🌟
————————————————————————
太陽系委員會 (馬灣)
馬灣珀麗路8號珀麗灣臨海廣場2樓1A號舖
鮮果麵包布丁