2023-03-09
見到OpenRice預訂有八五折優惠,所以星期五下午去左太古東隅酒店嘅FEAST食semi buffet lunch試下水溫。以半自助餐來講選擇唔少,而且refill得好快,甜品高質,感受到每款都用心製作,唔似一般自助餐嘅甜品得個甜字、量多而唔好食,淨係主攻甜品都值回票價🤩晚餐有任食生蠔,下次會去試!🥗🦐 沙律、海鮮、壽司、刺身 (𝟠/𝟙𝟘)平時唔鐘意食菜、更加唔會係buffet食菜嘅我,竟然拎左兩次沙律,超級推介藜麥沙律(我平時都係唔食藜麥嘅),有種好refreshing嘅感覺,唔會令你覺得浪費左quota!Cold cuts同沙律通粉都好出色!海鮮有螺、蝦同青口。🥓🥔 主菜 (𝟡/𝟙𝟘)有四款揀,同朋友分別揀左炸魚同煙肉卷配薯仔。兩樣都好食,但煙肉卷由賣相到味道都感受到心思,特別係薯仔外脆內軟,口感似中式茶樓嘅千絲蘿蔔酥👍🏻🍰🍮 甜品 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)出去睇有咩甜品時已經心心眼左😍每款都好吸引,揀唔落手所以每樣拎一件(至少)😎甜品可以話掀起依餐嘅高潮,深得我心嘅包括焙茶卷蛋、忌廉泡芺、桂花啫喱奶凍、焦糖燉蛋同好多款味嘅macarons🥰
平時唔鐘意食菜、更加唔會係buffet食菜嘅我,竟然拎左兩次沙律,超級推介藜麥沙律(我平時都係唔食藜麥嘅),有種好refreshing嘅感覺,唔會令你覺得浪費左quota!Cold cuts同沙律通粉都好出色!海鮮有螺、蝦同青口。 🥓🥔 主菜 (𝟡/𝟙𝟘)
有四款揀,同朋友分別揀左炸魚同煙肉卷配薯仔。兩樣都好食,但煙肉卷由賣相到味道都感受到心思,特別係薯仔外脆內軟,口感似中式茶樓嘅千絲蘿蔔酥👍🏻 🍰🍮 甜品 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)