2023-04-17
💖 燒肉臻 (尖沙咀)✨尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日約左 @foodie_sasa.eunice 一齊食燒肉✌🏻一入門口就見到一部好大部嘅飲品機,經過職員介紹先知道原來有18款清酒90分鐘任飲💁🏻♀️價錢只需$198/位。中意清酒嘅朋友,必試哦‼️-牛肉盛盒(二人份量)🐃 $368嚟到呢度梗係要食下佢哋嘅牛肉盛盒啦,佢哋所選用嘅牛肉都係廚師即日發辨嘅🤤。今日就有日本和牛三角胸小排、日本和牛背峰、日本和牛肉眼蓋、美國Prime級三角肥牛、美國牛小排、美國封門柳、牛舌等🤭我自己最鍾意就係和牛背峰,因為感覺上有一種鮮甜味之餘仲重油份🥰。另外要讚嘅仲有佢哋嘅牛舌👅,係厚切‼️-黑毛盛盒🍱 $488佢哋嘅職員超級推介我哋食呢個盛盒,因為呢個成盒全部都用咗一啲好刁鑽嘅特別個位😌唔係度度都有,更加唔係成日返貨😚,佢話今日有貨我哋真係好好彩😋貝肉油脂分布最平衝、後腰蓋柳後腰蓋柳油份最重、和尚頭肉質最嫩🤨刁鑽到真係未聽過🤣-波板糖豚肉串🍭 $68我地拎住黎打卡真係好似小朋友食糖🤣呢舊肉真係好大舊,燒起上嚟都好方便,揸住支竹籤就可以反面。唔知係咪心
💖 燒肉臻 (尖沙咀)
✨尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖
-牛肉盛盒(二人份量)🐃 $368
-黑毛盛盒🍱 $488
-波板糖豚肉串🍭 $68
我地拎住黎打卡真係好似小朋友食糖🤣呢舊肉真係好大舊,燒起上嚟都好方便,揸住支竹籤就可以反面。唔知係咪心理作用呢覺得食落去真係有一浸甜甜地嘅感覺😆
-伊比利亞夾心肉🐖 $128
豬肉我自己不嬲都麻麻哋嘅,不過一個真係好特別,食落口嘅口感有少少似叉燒。但係俾叉燒更重肉香😳
-日本雞頸🐥 $58
雞頸平時都真係好少食,估唔到味道都好唔錯,有少少肉汁🙈燒咗之後更加香口。
-柚子雞腿🍗 $78
加咗柚子醬汁佢要際所以會有一種甜味🍬,柚子嘅味道完全融入於雞腿當中,一咬落去已經覺得好Juicy。
-燒日式魚乾🐟 $78
好好食嘅魚乾,作為前菜小食嚟講係真係好唔錯,加埋沙律醬一齊食用。
-酥炸河蝦🦐 $58
一碗小炸蝦,好爽呀!一次過可以食幾隻,個殼都揸得好好唔會話好吉口🫶🏻食落口一啲都唔覺得腥。
-甲羅燒🦀 $98
甲羅燒配餅乾真係好夾,最鍾意係佢燒完個仲鹹香味😋好香蟹膏嘅鮮味,所以話係呀格羅燒嘅地方就有我!
-白鱔🐍 $188
有分白燒同埋蒲燒,職員提醒我哋燒完之後要即刻食,如果唔係就會食到有骨🥶所以我哋呢都好乖咁樣燒起咗就即刻食🤭估唔到個肉真係好鮮美,我自己覺得唔點任何醬汁都好好味!
-活蟶子🐚 $168
好大條!上枱嘅時候仲係好生猛,燒完出嚟之後好鮮甜👀食落口仲好彈牙添。
-南非鮑魚🇿🇦 $176
呢隻鮑魚都幾肥美😽,喺烤製嘅過程當中加入左牛油同埋其他調味料,所以食落去嘅時候已經有一浸鹹香味,而且一啲都唔鞋👍🏻
-信州蘋果梳打🍎 $48
梳打好夠Gur😌淡淡蘋果香
-蜂蜜檸檬菊花蜜🍹 $38
真係飲凍蜂蜜、檸檬同埋菊花嘅味道🍯,我自己好鍾意食熱氣嘢嘅時候飲菊花蜜感覺上好似解油dd😂🤣
想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩