2021-12-15
😋 《鳴門割烹料理》@narutoichiba又到假日食好野喇❗️係九龍灣有一間開咗好耐啲日式餐廳❗️難得男朋友週末可以放假,等我帶佢去食個週末半自助餐喇❗️我地預早book左位,12點左右到,已經好full場喇❗️呢間係位於九龍灣國際交易中心空中花園位置🍴 餐廳全落地玻璃、樓底又高,超光猛,感覺好舒服❗️週末半自助餐好抵㗎,$268一位主食自選一份,而小食、串燒、壽司、刺身、沙律、飲品都係任食㗎❗️主食點了「帆立貝海膽丼」同「牛肉野菜鍋」️「帆立貝海膽丼」鮮甜嘅帆立貝+creamy 嘅海膽❗提中自製咗爆滿刺身海鮮丼「牛肉野菜鍋」甜甜的湯底,牛肉同野菜嘅份量都好多,又有豆腐,其實都幾飽肚❗️另外,每人送上一隻磯煮鮑魚,好彈牙又入味,如果可以再叫就好喇❗️到「任食」方面介紹一下我最鍾意嘅野食喇❗️刺身:每件都切得好大嚿,又鮮甜又肥美三文魚刺身、甜蝦刺身必點❗️小食:一咬落芝士年糕流心嘅芝士就爆滿口腔,好滿足❗️ 吉列炸蠔脆口,蠔味濃郁❗️飲品:巨蜂乳酸特飲、白桃乳酸特飲,2杯都唔會過分地甜,乳酸味好濃郁,重點兩者都唔會好似藥水味咁❗️I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢📌 九龍灣 📍 宏照道33號國際交易中心2樓2號舖@megabo
@narutoichiba
週末半自助餐好抵㗎,$268一位
主食點了「帆立貝海膽丼」同「牛肉野菜鍋」
️「帆立貝海膽丼」鮮甜嘅帆立貝+creamy 嘅海膽❗
提中自製咗爆滿刺身海鮮丼
到「任食」方面
介紹一下我最鍾意嘅野食喇❗️
刺身:每件都切得好大嚿,又鮮甜又肥美
三文魚刺身、甜蝦刺身必點❗️
I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 九龍灣 📍 宏照道33號國際交易中心2樓2號舖
@megabox_hk
#鳴門 #megabox #自助餐 #日本料理 #魚生 #刺身 #海鮮 #壽司 #香港餐廳推介 #hkfoodie
#鳴門割烹料理 #日菜 #九龍灣 #美食
#Foodie #Yummy #hongkong #yummy #food #foodieblogger #foodiegram #hkfoodblogger #相機食先 #攝影日常 #ig打卡熱點 #photography #hkinfluencer