2021-06-18
📍 sensory ZERO🚶🏻♂️ 黃竹坑香葉街2號One Island South G01號舖🔎 #foodsnap_黃竹坑呢間餐廳其實係香港都有幾間分店 今次就同朋友去咗黃竹坑分店 店面好大 環境都好舒服 由於黃竹坑呢間分店係以全自助形式經營 所以係免收加一㗎🤗👅 痴_線朱古力 ($50) - 8/10🌟呢杯朱古力🍫其實已經好出名 賣相果然一流 啲朱古力多到滿瀉 有白朱古力、黑朱古力、牛奶朱古力 全部撈埋一齊飲 真係三重享受😋難得嘅係咁多朱古力 但唔會太死甜 真係飲到濃濃朱古力味 正🥰👅 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 ($118) - 8/10🌟呢個飯幾唔錯 鰻魚有三大塊 燒得好香 同滑蛋簡直係絕配🥰 同埋佢啲汁好多 令到成個飯都好夠味~👅 澳洲M5+和牛肩肉溫泉蛋飯 ($158) - 8.5/10🌟呢個飯幾有驚喜 和牛肩肉有成10塊 同埋煮到半熟 肉質好軟熱唔會過韌 好好味😋 不過啲飯就係完全冇調味 我覺得如果有啲醬汁配飯會更好食😚👅 日式豬軟骨溫泉蛋飯 ($118) - 7.5/10🌟呢個飯就係比較之下有啲普通~ 豬軟骨有啲柴 不過個調味係好食嘅 撈埋溫泉蛋一齊食都幾正😛必食指數👅💦
🔎 #foodsnap_黃竹坑
👅 痴_線朱古力 ($50) - 8/10🌟
👅 蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 ($118) - 8/10🌟
👅 日式豬軟骨溫泉蛋飯 ($118) - 7.5/10🌟
必食指數👅💦💦:7/10
#hkfoodie #香港美食 #香港打卡 #天水圍美食 #川菜 #黃店 #天水圍黃店 #中環美食 #中環 #壽司 #sushi #香港打卡 #港女下午茶 #元朗美食 #美食 #日式料理 #日式定食 #荃灣美食 #元朗cafe #荃灣cafe #cafehunting #西環美食 #墨西哥菜 #日本菜 #漢堡包