2021-08-25
9 0 後 的 味 蕾.Oyster Station 係香港已經有好幾間分店,佢哋舖頭嘅啅頭係$10一隻時令生蠔,仲要係任叫呀!😮.開頭聽到覺得伏味甚重,直至公司附近開左呢間新分店,膽粗粗入去試完先知係咁抵食,CP值極高。.📸塔斯曼你亞澳洲生蠔今日餐廳既生蠔款式,好似日日都唔同,咁隔幾日黎一次都可以試到唔同產地既蠔。.非creamy 類型、非重金屬口味、新鮮、淡海水味、肉身比較實淨、零腥味、蠔邊肉爽口、蠔中間就軟滑,師傅處理得乾淨、零蠔殼散,好味😋.蠔Size係屬於Normal,食6隻已經好滿足,$10真係抵到震,網上速遞一盒返屋企自己開,圍番一隻都要$15蚊以上,呢到幫你開埋,唔食多幾隻對唔住自己😂.📸蟹餅 賣相非IGable,但真係真材實料,冇加入薯仔,全部蟹肉,頂頭放上魚子醬吊味,鹹鹹地,入口一條條鮮甜蟹肉,抵食!.📸炸軟殼蟹蛋黃意粉炸軟殼蟹好大隻,肉含量好多,又新鮮唔梅,每條意粉都掛起蛋黃醬,口感幾好,入口蛋黃粒沙沙地既口感😋.今日叫咗呢三款菜式都好食,值得大家一試,最抵食就一定係生蠔咖啦!😇
📸塔斯曼你亞澳洲生蠔
📸蟹餅