早在7月,日本已於東京以及大阪推出Sumikkogurashi 角落小夥伴10 週年紀念café,今次終於到香港啦🎉🎉🎉今次期間限定café係慶祝角落小夥伴 10 週年而設,所以隆重其事,日本破天荒授權使用一輯香港限定角落小夥伴圖案作為今次café設計元素😍。去到餐廳門口,遠遠已經見到一班 #角落小夥伴 歡迎我哋🤣,入到去已感覺被重重包圍🤭。媽媽預先訂咗位,餐廳安排我哋坐響自成一角嘅卡位,正🤩同以往一樣,點不同嘅餐點會送唔同嘅贈品,包括👇🏻👇🏻👇🏻🍗小食餐送木托盤🍱便當餐送便當盒🍰甜品餐送陶瓷小杯🧋凍飲送掛飾及杯墊☕️熱飲送陶瓷杯及杯墊🍕一人洋食套餐送膠樽🎖消費滿$200有襟章送如果要儲齊全部贈品,真係荷包大解放先得🤣。不過甜品杯、吊飾、陶瓷杯等等全部都係香港限定,咁靚又點忍到手呢😆我哋點餐前,職員預先提醒我哋,木托盤已經送哂🥺,便當盒🍱同陶瓷小杯🍶就要3️⃣月後補取貨。同埋餐廳設最低消費,要響主餐牌點夠最低消費先可以獲得贈品😅。由於冇咗木托盤送,小食餐已不用考慮🤣,我哋最後點咗👇🏻👇🏻👇🏻🐻‍❄️白熊和牛漢堡扒咖喱蛋包飯♨️角落小夥伴温泉蛋雞粒便當🥞蜥蜴士多啤梨梳乎厘配海鹽雪糕🍵熱抺茶拿鐵🧋茉

同以往一樣,點不同嘅餐點會送唔同嘅贈品,包括👇🏻👇🏻👇🏻

🍗小食餐送木托盤
🍕一人洋食套餐送膠樽
🎖消費滿$200有襟章送

🍵熱抺茶拿鐵
🧋茉香芒芒芝士奶蓋

🐻‍❄️白熊和牛漢堡扒咖喱蛋包飯🍛~漢堡扒非常juice好好味😋,咖喱係唔辣嘅,岩哂豬仔包,唯一係個公仔圖案整得醜咗少少😆

♨️角落小夥伴温泉蛋雞粒便當~呢個便當餐好岩小朋友食,粒粒雞唔駛切,又冇煎炸元素,味道亦不太濃😊

🥞蜥蜴士多啤梨梳乎厘配海鹽雪糕🍦~呢個甜品係豬仔包同媽媽最愛,梳乎厘用日本蛋🥚製作,好香蛋味,士多啤梨🍓cream好香濃,同梳乎厘好夾。海鹽雪糕🍦只有輕輕嘅鹽味,但因為豬仔包第一次食咸味🧂雪糕,所以都非常有驚喜🤩

🍵熱抺茶拿鐵~奶味比較重,正常水準,但配埋隻可愛嘅陶瓷杯同蝸牛🐌圖案,即時加哂分🤭

🧋茉香芒芒芝士奶蓋~炸蝦尾🍤圖案豬仔包非常喜歡,唔肯比媽媽攪拌吓先飲,所以媽媽只係飲到其中一部分,個人感覺唔夠甜🤣

全部食品賣相都好靚,餐廳裝飾又可愛到暈,食完仲有贈品送,所以豬仔包食得好開心,期待下次再轉主題,再去朝聖吓先得🤣