2021-10-07
和氣食堂不嬲都係「人氣食堂」,今次黎到就腳既黃大仙中心黎食飯~特登早左黎怕要等位,今次叫左3點刺身盛,香芒鴨胸沙律,大阪豬扒飯,培菜芭菲同埋電擊雞翼+芝士薯條!3點刺身盛有三文魚,甜蝦以及比較清既鯛魚,價錢同份量都係中等,好適合兩個人食!甜蝦都係一樣質素比較穩定既刺身就唔特別講,呢到既三文魚屬於中上級,厚度同油度都好夠,而鯛魚本身唔會淡而無味,能夠食到佢本身賣點所有既鮮魚味!大阪豬扒飯係一個份量好大既don,上面有大量椰菜,食完呢一斟以為下面好少野,點知都仲有一個完整既豬扒蛋花don!係一個balance而夠曬份量既選擇!今次試下佢呢個小食套餐:電擊雞翼+薯條+甜品,食完之後真係覺得物超所值!之所謂全面,就係因為和氣呢到唔單止係常見既日本野,而係包括小食都做得非常獨特同好味!呢個組合每樣野都帶比我新鮮感,首先係帶少少甜既電擊雞翼,佢跪炸得黎一d都無油膩同熱氣既感覺,惹味十足;薯條上面加左好易入口既芝士粉,帶住甜味係一個高端新鮮版既薯條零食!至於芭菲我個人認為係黎呢到必食既甜品,佢非常足料,芭菲培茶味非常濃郁,好正!