2021-04-20
經過foodcourt,見到呢間餐廳寫住沖繩二段式料理,都係第一次見,抱住試伏既心態就食下啦,最後係有意外驚喜。 二重鍋定食先揀一款餸,再揀一款主食,最後甜品就食完再憑飛仔去counter拎。 今餐我就揀咗黑椒鍋煮雞扒配櫻花蝦濃湯烏冬。佢地服務態度好好,就算坐foodcourt都會送餐到檯上,一上就見到兩大鍋,張檯細d都放唔哂呀。 黑椒鍋煮雞扒香氣撲鼻,一塊雞扒切開5塊,未算好入味,但醬汁辛而不辣非常惹味,底下既菜吸哂汁仲吸引。 櫻花蝦濃湯烏冬就一般,味道唔算好濃郁,雖然有唔少櫻花蝦係上面游緊水。烏冬都煮得耐咗,比較腍身,口感扣分。 最後再去拎甜品,絕對係令人驚豔,海鹽焦糖冬甩雪糕好好食。波堤冬甩仲係好熱,表皮脆脆,入面煙韌,配合on top既冰凍雪糕形成冰火二重天,絕對係完美既ending