2019-08-27 234 views
友人係中環呢頭返工 之前食過呢間的lunch覺得唔錯今次就拉大隊黎試下dinner餐廳燈光較暗 佈置又好有濃厚的印度風格後面的酒櫃擺左唔少d酒 又見到食客飲緊枝menu上無的酒相信呢間印度餐廳係有寄存酒水呢個function打頭陣我地先叫左個鮮茄湯以為佢係羅宋湯個fd 飲落同想像中的味道唔同我會將佢比喻為中式醬汁-酸甜醬酸得黎幾特別主菜方面 我地叫左好幾個(1)  Tandoori lamb chops (4 pcs)十分貼心地包左錫紙 所以食果陣都無需使用餐具直接一手拎起黎食便可以了首先唔到烤到乾搞到食落好"鞋"有香料醃製都關係 羊排食落又香又唔會羶另外肉質都好軟腍(2)食印度菜點可以少得咖喱(A) chicken makhanichicken makani其實就係butter chicken 我一直都覺得佢係印度咖喱的入門級亦都係最百吃不厭的curry之一口感微辣 除左有蕃茄,印度香料,仲有落腰果去熬煮 醬汁濃厚之餘香味都十足  略嫌有少少咸(B)vegetable jalfrezi近期友人唔可以食太油膩的野 所以特別叫左個蔬菜系列呢個會比起butter chicken 辣度多左幾
餐廳燈光較暗 佈置又好有濃厚的印度風格
主菜方面 我地叫左好幾個
十分貼心地包左錫紙
所以食果陣都無需使用餐具
直接一手拎起黎食便可以了
首先唔到烤到乾搞到食落好"鞋"
有香料醃製都關係 羊排食落又香又唔會羶
另外肉質都好軟腍
(2)食印度菜點可以少得咖喱
(A) chicken makhani
我一直都覺得佢係印度咖喱的入門級
亦都係最百吃不厭的curry之一
口感微辣
除左有蕃茄,印度香料,仲有落腰果去熬煮
醬汁濃厚之餘香味都十足  略嫌有少少咸

(B)vegetable jalfrezi
近期友人唔可以食太油膩的野 所以特別叫左個蔬菜系列
呢個會比起butter chicken 辣度多左幾分
雖然係蔬菜系列
但辣度令佢係清新多左幾分色彩
(3) naan系列
叫左curry 點可以唔點埋naan呢
plain naan, garlic naan同埋cheese naan
每款都有4塊 一人一塊唔使爭
每款naan食落都好鬆軟