2019-02-18
1959 views
知道呢間小店好耐,而且仲周不時都會經過,但因為元朗實在太多美食,次次都食到好飽,食唔落呢間,又或者早左黎未有卷蛋食,今次終於黎到朝聖打卡甜品店,最想試係佢既人氣抹茶卷蛋!環境店舖小小一間,但我覺得都幾有Feel,坐位不多,好多時要等位,今次就被安排到坐望住街景既位置。餐牌餐廳中咖啡既英文名下面都得意地配上左中文拼音,例如"Americano"叫做「阿妹你企喺路」。其實佢都有主食,不過我對佢既認識只係卷蛋,所以鎖家過黎食佢既甜品而已,但如果你想係到Hea下,可以食主食再加甜品都得。卷蛋 $35是日有幾款味可選,分別係焙茶、伯爵茶、抹茶、抹茶紅豆,我就揀左好多人打卡時點既抹茶紅豆。Size唔算大份,面頭灑左啲抹茶粉,卷蛋鬆軟唔會食空氣咁,內裡抹茶醬帶少少苦澀回甘,口感順滑,略嫌紅豆唔夠多,同埋以$35黎講,價錢可接受。Cinnamon Cappuccino $35我就要左杯「冼立文 騎豹遷爐」,跟甜品就優惠價$28,飲落唔重Cinnamon味,反倒咖啡豆比較濃,咖啡味岀,有烘焙過既甘味,中意飲咖啡既不能錯過。總括而言,隨左地方細左小小,其他野都唔錯,不過就唔會話好有驚喜,未至於要特登從九龍
餐牌
卷蛋 $35
Cinnamon Cappuccino $35
總括而言,隨左地方細左小小,其他野都唔錯,不過就唔會話好有驚喜,未至於要特登從九龍走入黎食,但如果去開呢到就可以幫襯下。