2020-02-08
究竟有咩驅使我放假仲咁夠膽係條街到遊蕩?其實唔係既,始終呢排日日自閉係屋企都唔係辦法,點都要約一約朋友見下面食下個飯咖。一於有咁遠走咁遠黎到中環最近人氣大熱健康素食既「Supabowl」黎逛一逛,佢地主要係以Acai Bowl亦姐係巴西莓果碗,原來早就係當地成為潮流小食。又有得打卡,營養價錢又高,我都忍唔住要整返碗試下呀!👇-▪ Lovabowl - $70 (Medium)▫ 撞岩靚仔店主Daniel咁岩推出既情人節限定「Lovabowl」,我呢d崇尚浪漫主義既毒L點可以錯過呢。Daniel先將大量既士多啤梨放入blender攪勻,變做好似個雪糕質感既Smoothie,再op top放返每樣配料,例如係燕麥、香蕉、白肉同埋紅肉火龍果。而呢個Lovabowl最特別就係會加入由Daniel自家研發既Vegan既朱古力Receipt,所以成個感覺都係好健康,而且非常飽肚。分別仲有三個size可以揀,而Medium size就已經係2人份量,做完Excecise整返碗即刻補充哂所有能量呀!
又有得打卡,營養價錢又高,我都忍唔住要整返碗試下呀!👇
▪ Lovabowl - $70 (Medium)