之前睇Dustykid漫畫已經覺得塵好得意🤪「心事如塵茶食亭」近排仲推出咗「塵月餅連塵茶套裝」同大家一齊過中秋🥮🎑 佢嘅月餅係偏低糖、無防腐劑,仲要係香港製造🙈-🌝塵賞月禮盒套裝💫-一盒塵月餅有四件,有兩款口味,仲會附送塵茶王和塵茶后茶包各兩包🍵月餅口味分別係黑麥朱古力蓮蓉同高知抹茶紅豆🥮茶就有台灣鐵觀音同埋台灣白桃烏龍☕️‼️-🍫黑麥朱古力蓮蓉🥮-我好偏食,其實我平時中秋食月餅仲係刮晒啲蓮蓉出嚟,之後食晒啲蛋黃😂😂因為我總係覺得蓮蓉癡luplup太甜🙈但呢隻口味又okay‼️佢嘅外皮係黑麥做,所以比較健康😆而且朱古力混埋蓮蓉都唔會太甜‼️都幾易入口😆-🥮高知抹茶紅豆🍵-我平時唔會點食紅豆 😗但我想講呢隻真係好好味😚焗爐預熱180度之後焗3至5分鐘就食得喇💖 高知抹茶做嘅月餅外皮焗完之後好脆,仲要抹茶味好濃郁🍵紅豆餡都好幼滑又唔會過甜👀-☕️塵茶王 · 塵茶后👑-禮盒仲包咗兩種來自台灣嘅茶葉🍵月餅同茶真係好襯‼️茶可以解膩之餘,月餅甜甜嘅味道亦令茶香更加突顯😆塵茶王係鐵觀音,茶味較濃郁,亦有回甘,好醇厚🙈 塵茶后係白桃烏龍,我覺得熱飲唔係幾飲到桃味,但攤涼咗反而會帶有淡淡桃香🍑🙈-大家如果有興趣,
🌝塵賞月禮盒套裝💫
🍫黑麥朱古力蓮蓉🥮
🥮高知抹茶紅豆🍵
☕️塵茶王 · 塵茶后👑
大家如果有興趣,可以去心事如塵 website (food.dustykid.net) 或者到分店買月餅劵‼️🥮
評分:8/10
價錢:$148 (優惠價)
📍心事如塵茶食亭 上環 鰂魚涌 荔枝角 葵興 觀塘📍