2021-01-28 94 views
係銅鑼灣收工後,趕住要去灣仔拎淘寶件~拎完件後,一直沿住軒尼詩道,睇下有咩好食椰粉湯紅既門面超級小清新,燈火通明,係軒尼詩道暗暗既街道上顯得特別搶眼望望menu,唔太貴喎,外賣另有九折,仲有跟湯,唔多諗了,就外賣你做晚餐啦首創竹絲海南雞椰香飯套餐($108)海南雞相信大家都食得多,但用竹絲雞黎做既海南雞飯,你又試過未?竹絲雞出名滋補,平時用黎煲湯多特別泡製既雞件,雞皮好薄,質感食落非常嫩滑,份量亦不少,啖啖肉特製醬汁酸酸辣辣提升到成個雞件既味道層次,好味到我連墊底既椰菜都食哂椰香飯無傳統既咁油,有淡淡既椰香味招牌菜心苗嫩得黎爽甜無渣,食落整體感覺好健康呀!套餐包一杯食療拿杯湯,另外再額外加左$15要多杯;對於生活繁忙既都市人黎講,湯水唔少得;椰粉湯紅每日湯款都唔同,是日則係天冬麥冬雪梨湯,清甜順喉,飲完個胃暖笠笠,好滿足☺️炭燒鰻魚椰香蛋包飯($94)鰻魚肥美,味道濃厚適中,加上鋪滿整個飯既滑蛋,未食已經留哂口水😚記得食之前要淋上椰汁,成個飯感覺會再提升一個層次架!今次外賣比我發掘到原來灣仔區都有咁健康無添加既餐廳,絕對會推介朋友黎試下!
係銅鑼灣收工後,趕住要去灣仔拎淘寶件~
拎完件後,一直沿住軒尼詩道,睇下有咩好食

首創竹絲海南雞椰香飯套餐($108)
竹絲雞出名滋補,平時用黎煲湯多
椰香飯無傳統既咁油,有淡淡既椰香味

招牌菜心苗嫩得黎爽甜無渣,食落整體感覺好健康呀!

套餐包一杯食療拿杯湯,另外再額外加左$15要多杯;
對於生活繁忙既都市人黎講,湯水唔少得;

炭燒鰻魚椰香蛋包飯($94)
記得食之前要淋上椰汁,成個飯感覺會再提升一個層次架!

Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$120 (Dinner)