2017-03-11
之前係IG見好到多靚相,加上網上睇相都好吸引,女孩子當然喜歡靚靚背景,可以自拍打卡,又可以玩又有野食,呢度係主題cafe,可以滿足哂我地願望啦。由於之前太難book位,所以拖到最近再book,情況有所改善,我同友人book左晚上來,一來放工岩時間,二來晚上也有機會叫到tea time forever! 下午茶架套餐。一入門口已經有點神秘,唔通真係會跌入秘密花園。入座之後見到中央位置呢個影相位,旁邊好多小道具供客人影相擺pose,大玩一番。不過都係食完先玩,我地安排坐仿壁爐附近,呢度枱櫈都好優雅美觀,絕對係女仕既天堂。連玻璃窗都設計得有外國風格,加上愛麗絲內人物剪影,很悉心佈置,真係掛住影相,都忘記左我好肚餓未點餐。除左有下午茶架嘆tea,仲有晚餐set,有齊頭盤、主菜甜、品及飲品。時間岩岩好,白兔先生好趕時間,我地點完餐就周圍望,搵影相目標。有啦,呢本發光書,仲會轉色,等我帶你走入美食世界。白兔先生的焦糖咖啡,拉花好靚,奶泡細滑,好重焦糖味,咖啡味較輕,微暖有陣陣香味,都幾香甜。愛麗絲特飲,個名已經吸引,原來係藍忌廉溝鮮奶,顏色很夢幻吧,微甜很奶味。愛麗絲的茶壺,影反了。仔細一看,多士
由於之前太難book位,所以拖到最近再book,情況有所改善,我同友人book左晚上來,一來放工岩時間,二來晚上也有機會叫到tea time forever! 下午茶架套餐。 一入門口已經有點神秘,唔通真係會跌入秘密花園。 入座之後見到中央位置呢個影相位,旁邊好多小道具供客人影相擺pose,大玩一番。 不過都係食完先玩,我地安排坐仿壁爐附近,呢度枱櫈都好優雅美觀,絕對係女仕既天堂。 連玻璃窗都設計得有外國風格,加上愛麗絲內人物剪影,很悉心佈置,真係掛住影相,都忘記左我好肚餓未點餐。
除左有下午茶架嘆tea,仲有晚餐set,有齊頭盤、主菜甜、品及飲品。 時間岩岩好,白兔先生好趕時間,我地點完餐就周圍望,搵影相目標。 有啦,呢本發光書,仲會轉色,等我帶你走入美食世界。
其實係黑松露芝士忌廉夜烤多士。 紅色麵包好特別,有少少拉絲效果,芝士份量很多,咸香滋味,松露味唔夠突出。
另外餐具也想大讚,用金色刀叉及匙,而且餐碟用紅鶴碗,超靚超開心。 特偉兄弟雙胞胎,有兩款迷你漢堡包,還有薯角及沙律,頭盤小食都很豐富。
另一款包是雞肉豆腐漢堡,以為會好腍,但原來好嫩好有彈性,而且好多肉汁,用芝麻醬汁好和風。
薯角雖有點腍,但薯肉飽滿粉綿,而且有沙律感覺較健康。
味道甜中帶咸,口感creamy,飯粒較軟身,很易令人接受。食到後有點甜膩,男仕也可能唔岩。
打開就知,圖案變得立體。 故事變得更真實更有趣,好似呈現係眼前,或者我已經跌入夢幻世界中。 返回現實吧,最後結帳也用盒子裝著單據,很有特色的咖啡店。