2023-09-04
能夠係港島區最繁囂既市區,搵到一片寧靜樂土,帶點柔和既燈光,加埋個擺滿植物既露台,要打卡完全無難度。收到風佢地為慶祝一週年,凡係9月12至10月12日內逢星期一至五晏就1點至5點期間到訪,都有9折優惠,一定到場支持一波先咖啦。👇🏻📌HANDMADE PASTA - ▪️ Handmade Fettucine w/Crab Meat and Lobster Sauce - $178▫️ 佢地最出名係意粉,事關都係由手工製作,而且選擇比一般café更多,我就揀左個招牌「自家龍蝦汁蟹肉手工寬麵條」,個sauce極度入味,每一條麵條都掛滿濃厚醬汁,又食到一梳梳蟹肉,就算食哂成個都唔會好飽滯;面頭仲有一塊即烤多士,口感鬆脆,好抵食。📌DESSERT - ▪️ Match Basque Cheesecake w/ Mochi Filling - $68▫️ 甜品方面我試左個「抹茶巴斯克麻糬蛋糕」面頭比厚厚既cream覆蓋住,賣相精緻;而蛋糕質感軟綿,抹茶味香濃幼滑,值得一試。📌COFFEE - ▪️ Iced Mocha - $48▫️ 咖啡控一定走唔甩杯「Mocha」啦,賣相做到朱古力同埋鮮奶分層,相當吸
帶點柔和既燈光,加埋個擺滿植物既露台,要打卡完全無難度。
晏就1點至5點期間到訪,都有9折優惠,
一定到場支持一波先咖啦。👇🏻
📌HANDMADE PASTA -
每一條麵條都掛滿濃厚醬汁,又食到一梳梳蟹肉,就算食哂成個
都唔會好飽滯;面頭仲有一塊即烤多士,口感鬆脆,好抵食。
📌DESSERT -
賣相精緻;而蛋糕質感軟綿,抹茶味香濃幼滑,值得一試。
📌COFFEE -
▪️ Iced Mocha - $48
鮮奶分層,相當吸引,staff溫馨提示攪勻先飲,好貼心。