2019-04-27
住得柴灣都知無咩好野食😆, 最近聽D街坊講開左間新西餐起東貿廣場6樓,今日就帶阿媽黎試新野。門口好搶眼, 個招牌好特別~就係柴同門組合埋一齊既字,仲有好大隻鑽戒😍✨入到去既感覺好古典, 有好多油畫同擺設, 而且輕輕播住琴音, 好心曠神怡 。呢度逢星期五六Dinner 會有兩節Live music~~~柴灣難得有個咁特別既地方👏👏👏✨連D水好特別加左蝶豆花,成個顏色都好靚 好夢幻。✨是日Set Lunch. 包湯, 沙律, 飲品~~~✨好耐無飲咖啡, 因為平時飲左會訓唔著。不過今日破戒叫左杯latte(+$8)😚奶泡好香滑, 咖啡味香濃。✨呢個西蘭花青口忌廉湯我最鍾意, 雖然入邊無青口肉, 但D青口味同西蘭花已經融入左起個湯入面~飲落幾香, 幾Creamy~~仲好飽肚👍🏻。沙律就有好少食既菠菜仔配醋汁~~✨烤英國天然豬扒拼蘋果燒汁($148): 呢個豬真係超級厚!!!🤩 食落勁爽口同時保留肉汁~~邊位帶肥膏位置就最香最好食~👍🏻佢個蘋果燒汁都幾有蘋果味😆,帶點酸酸的幾清新。✨拌菜份量非常飽肚, 個菠蘿炸過幾香, 蕃薯好甜好好食。感覺幾健康, 好過食薯條~~✨美國肉眼扒配牛肉濃汁 ($1
✨連D水好特別加左蝶豆花,成個顏色都好靚 好夢幻。
✨是日Set Lunch. 包湯, 沙律, 飲品~~~
✨好耐無飲咖啡, 因為平時飲左會訓唔著。不過
✨美國肉眼扒配牛肉濃汁 ($168): 呢塊扒質素唔錯, 7成熟都唔會過韌, 切開好粉嫩~~~
牛味幾濃幾Juicy, 佢個汁帶點酒香超正~~~~我係咁拎黎點薯菜