2024-05-17
同事住喺長沙灣,佢成日返工都將我每到一間近佢屋企嘅日本拉麵店,今日得閒,我同男友🧍🏻就過去試吓!😁🛑終極之_廣島牡蠣濃湯拉麵🛑 湯底就更係無得彈嘅,咬一口廣島蠔🦪,滿口都係濃濃嘅蠔味,我叫佢「蠔」味無窮!同事話自家製牡蠣醬可以提升湯味,跟住就加左嚟試,結果完全係又一個層次,真係好另我驚喜🤩。叉燒好有咬口,有肉質嘅味道,佐著蠔湯,食落去好得意。3粒蠔味夠鮮,溏心蛋就軟滑。算工夫之作👌CP值🔋我畀🔋🔋🔋🔋🔋。💢手羽明太子雞💢一睇見明太子雞即刻有食慾😋雞翼肥美,甜口帶出雞味,加上嘅明太子泥好夠味,一路飲一路食好過癮💕。CP值🔋我隨手畀🔋🔋🔋🔋🔋。㊗️🏅產品出品好,服務亦都唔差,店員親切樂於介紹。餐廳唔算大,但都幾舒服,適合放工後拖埋屋企人黎食。拉麵質素👍 食完緊係想再去食!同事果啲推介真係無誤!💁🏻