「灣仔新發現之抗肺炎必食餐廳」~~~雖然呢幾日武肺情況有好轉 但係我哋都唔可以鬆懈 所謂you are what you eat 為咗令自己身體健康啲食落肚嘅嘢 當然都要食得健康啲啦 所以前幾日我就同住灣仔的朋友來了這家湯品專門店飲湯吃飯☺️~~~佢哋餐牌一共有31款湯 可以選擇清補類 潤肺類 去濕去毒 降火解熱 補血養顏 抗流感 同埋啲具食療功效的湯(eg醒酒 止頭痛)整個餐牌介紹得好細心 有介紹吓唔同湯嘅功效 店員服務態度亦好好👍🏻~~~喜愛吃魚🐟的我們就叫了天天新鮮游水魚套餐 配埋白飯同菜都係$88 另外叫一款正價湯仲可以減$10 一條游水魚平時街市買都要$50以上 依家煮埋俾你 仲有菜有飯 條魚又大條 講真真係好抵食湯我哋就叫咗雪梨川貝燉豬肺呢款潤肺化痰 止咳平喘的湯真係超啱呢個moment飲~~~除咗上面嗰個餐之外我哋仲叫咗原隻椰子燉烏雞配法式燉牛肋條意粉 牛肋條好入味 好明顯唔係平時一般茶餐廳用嘅牛腩位 質地軟身好多 牛味都重啲 加埋洋蔥 西芹 薯仔 番茄 紅蘿蔔等等一齊炆 非常美味 而個原隻椰子燉烏雞就更有驚喜 食得出冇鹽冇味精 而且佢哋話係用100%純椰子水黎燉 真係好健
「灣仔新發現之抗肺炎必食餐廳」
~~~
除咗上面嗰個餐之外我哋仲叫咗原隻椰子燉烏雞配法式燉牛肋條意粉 牛肋條好入味 好明顯唔係平時一般茶餐廳用嘅牛腩位 質地軟身好多 牛味都重啲 加埋洋蔥 西芹 薯仔 番茄 紅蘿蔔等等一齊炆 非常美味 而個原隻椰子燉烏雞就更有驚喜 食得出冇鹽冇味精 而且佢哋話係用100%純椰子水黎燉 真係好健康 成個套餐講緊$100都唔使 真係好抵食 平時就咁落街買個椰青都20幾蚊啦~
~~~
另外值得一提嘅係 佢哋而家做緊優惠買任何正價湯同飯都會送西洋菜蜜 防流感抗病毒 而呢款西洋菜蜜真係好真材實料 唔會好甜 飲落好似甘甘地嘅湯咁 超好飲😌
~~~
食完之後我哋仲做埋佢哋嘅會員 充值$500就送椰子雞+ 任選一個飯 朋友話反正佢都住附近 以後諗唔到晚餐食咩嘅時候 就可以嚟呢度食
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
(10🔥最高)
⭐餐廳:湯鮮生 (灣仔)
⭐地址:灣仔莊士敦道199號地舖