有時一句說話,一個小習慣已經勝過千言萬語,對女仕黎講,係心情最差既時侯,唔係要聽身邊既男人講D廢話認同或者Hea自己。而係想個男人比到一種關懷同保暖既能力,係失落既時侯,比個膊頭挨一揆,呢種就係安全感。Dear Jane就話比你聽,就算出面風吹雨打,都要企係前面頂住,唔會比你受傷,咁多位絲打,你又遇到呢位銀河修理員未?又或者帶你地男朋友黎呢間「花香- Floom Floom」,成間店鋪以型格粉紅調,最岩就係打卡咖啦,就算單身狗既你都可以約埋一班閨密黎影下相,一樣咁有feel!👇📌P a s t a - ▪ Floom Floom Spaghetti Carbonara · Prawns - $128▫ 第一道要試既就係佢地皇牌之一「花香特色大蝦 · 卡邦尼意粉」,淨係賣相都夠哂睇頭。食落醬汁夠creamy,每條意粉都掛滿哂汁,咬落仲好爽彈,唔錯;而大蝦亦都夠搶鏡,每隻都新鮮爽甜;調味亦都適中,唔會過鹹,絕對值得一試!📌M a i n -▪ Slow-cooked Wagyu Beef · Porcini Rice -$138▫ 另一主打「慢煮和牛 · 牛肝菌蔥飯」,驚喜位十足,首先擺盤
有時一句說話,一個小習慣已經勝過千言萬語,對女仕黎講,
而係想個男人比到一種關懷同保暖既能力,係失落既時侯,
約埋一班閨密黎影下相,一樣咁有feel!👇
📌P a s t a -
每隻都新鮮爽甜;調味亦都適中,唔會過鹹,絕對值得一試!
📌M a i n -
▫ 另一主打「慢煮和牛 · 牛肝菌蔥飯」,驚喜位十足,首先擺盤好似成座富士山咁,
即刻相機食先,唔好講咁多!而裡面用左大量牛肝菌去煮成,淨係聞落個醬汁已經好出位,
非常濃郁。而和牛粒煮得夠軟腍入味,米飯混合左薏米,食落好有口感,我幾鍾意。
📌S w e e t s -
Sweet Purple Yam Egg Crêpe · Fresh Milk Mochi · Brown Sugar Syrup - $68
▫ 台灣菜又點少得我最愛既蛋餅呀,呢款「紫薯蛋餅 · 鮮奶麻糬 · 黑糖漿」,
就滿足哂我咁多個願望。又紫薯、又鮮奶、又麻糬、又黑糖,四個願望齊哂,
仲勁過出奇蛋呀。紫薯做餡料,味道濃郁;鮮奶麻糬口感夠煙韌,唔錯;
黑糖配上蛋餅,成個層次更加豐富!
📌S p e c I a l · F l a v o r -
Activated Charcoal Latte - $52 ©
▫ 深深比呢杯「竹炭雲石拿鐵」既外形吸引到,用左活性炭粉加埋鮮奶製成,
所以有個別名叫做「水泥咖啡」。睇落有一種黑白雲石漸層既效果,
飲落甜甜地,質感幼滑,口感非常特別,真係靚到唔捨得飲!
📌N o n · C o f f e e -
Dirty Chocolate - $52 ©
▫ 另一招牌打卡特飲,我會推介呢杯「髒髒朱古力」。入口充滿住濃郁既可可粉
質感厚滑,飲落唔會太甜膩,朱古力味仲好突出,絕對飲得過!
2020-05-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 花香特色 大蝦 · 卡邦尼意粉
  • 慢煮和牛 · 牛肝菌蔥飯