2020-05-26
有時一句說話,一個小習慣已經勝過千言萬語,對女仕黎講,係心情最差既時侯,唔係要聽身邊既男人講D廢話認同或者Hea自己。而係想個男人比到一種關懷同保暖既能力,係失落既時侯,比個膊頭挨一揆,呢種就係安全感。Dear Jane就話比你聽,就算出面風吹雨打,都要企係前面頂住,唔會比你受傷,咁多位絲打,你又遇到呢位銀河修理員未?又或者帶你地男朋友黎呢間「花香- Floom Floom」,成間店鋪以型格粉紅調,最岩就係打卡咖啦,就算單身狗既你都可以約埋一班閨密黎影下相,一樣咁有feel!👇📌P a s t a - ▪ Floom Floom Spaghetti Carbonara · Prawns - $128▫ 第一道要試既就係佢地皇牌之一「花香特色大蝦 · 卡邦尼意粉」,淨係賣相都夠哂睇頭。食落醬汁夠creamy,每條意粉都掛滿哂汁,咬落仲好爽彈,唔錯;而大蝦亦都夠搶鏡,每隻都新鮮爽甜;調味亦都適中,唔會過鹹,絕對值得一試!📌M a i n -▪ Slow-cooked Wagyu Beef · Porcini Rice -$138▫ 另一主打「慢煮和牛 · 牛肝菌蔥飯」,驚喜位十足,首先擺盤
而係想個男人比到一種關懷同保暖既能力,係失落既時侯,
約埋一班閨密黎影下相,一樣咁有feel!👇
即刻相機食先,唔好講咁多!而裡面用左大量牛肝菌去煮成,淨係聞落個醬汁已經好出位,
▪ Sweet Purple Yam Egg Crêpe · Fresh Milk Mochi · Brown Sugar Syrup - $68
▫ 台灣菜又點少得我最愛既蛋餅呀,呢款「紫薯蛋餅 · 鮮奶麻糬 · 黑糖漿」,
就滿足哂我咁多個願望。又紫薯、又鮮奶、又麻糬、又黑糖,四個願望齊哂,
黑糖配上蛋餅,成個層次更加豐富!
▪ Activated Charcoal Latte - $52 ©
所以有個別名叫做「水泥咖啡」。睇落有一種黑白雲石漸層既效果,
▪ Dirty Chocolate - $52 ©