慶祝屋企人生日黎食自助晚餐,食第二時段$488 加一,主題係「龍蝦•鵝肝盛宴」海鮮自助晚餐,呢個係官網嘅cap screen 鵝肝菜式只有鵝肝多士,而鵝肝非常細小,實物如下龍蝦方面,有火炙龍蝦,每人每次限拎半隻,龍蝦肉非常乾身鞋口,唔好食但實物同官方宣傳圖片相乎呢碟嘢裏面,啲粟米最好食😂 塊牛又係好鞋口,不得不提嘅係燒龍蝦呀姐態度非常唔友善 而冰鎮海鮮,係無龍蝦、生蠔、翡翠螺、鮑魚仔......只有以下三款:蟹腳、蝦同青口因為食第二時段嘅關係,啲海鮮都無乜點fill,而且已經放咗一段時間,碟青口仲有好多啲殼係崩壞嘅,完全唔吸引 但我都食咗隻青口,佢已經出水,霉霉地,我有啲驚食到肚痾,無再挑戰蝦同蟹腳 熱葷方面,佢啲烤雞、豬肋骨、燒三文魚,都係好鬼鞋,唔知點解要整到肉類咁鞋口每位客人敬送佛跳牆湯一客,內有鮑魚仔一隻,螺頭仔仔一粒(有沙)至於甜品,款式都唔少,賣相都ok,但係其實係唔好食,尤其係朱古力撻,係苦嘅!🤮朱古力慕絲亦都好難食🤢建議大家食即整窩夫同埋haagendaz 雪糕,窩夫係脆嘅,haagendaz 亦都無伏至於其他嘢食,例如刺身、沙律、壽司就正常味,但係如果要食呢啲,我覺得

鵝肝菜式只有鵝肝多士,而鵝肝非常細小,實物如下
煎鵝肝

但實物同官方宣傳圖片相乎

青口、凍蝦

佛跳牆湯

至於其他嘢食,例如刺身、沙律、壽司就正常味,但係如果要食呢啲,我覺得唔值得俾488加一黎食

自助餐係要瘋狂喪食,但呢間酒店buffet 嘅食物質素同種類絕對去唔到呢個層次,價錢亦唔平,我亦都唔覺得自己食咗餐「龍蝦•鵝肝盛宴」😂

簡單啲黎講,我唔推薦大家用$5xx食呢個自助餐

Celebration