2016-03-26 176 views
去完個瑞士小屋食芝士之後,真係有啲濟同口乾 ,好彩行到口厚褔街見到呢間外賣嘅甜品鋪 永遠女仔話飽之後都仲可以食到甜品,因為甜品係另外一個胃 所以除咗叫野飲之外,我同朋友仲叫個心心窩夫Share。個窩夫就配埋忌廉、芒果粒同芒果雪糕,不過特別之處在於有得食甜品之餘,下半部分仲有芒果梳打飲 !! 啲窩夫係水滴嘅形狀,擺到好似一朵花咁,都咪話唔吸引啊 而窩夫表面係脆脆嘅,連埋忌廉、芒果粒同埋芒果一齊食都係唔錯嘅甜品黎 唯獨係窩夫嘅底有少少俾嘅芒果梳打(定係啲忌廉或芒果嘅水份?)浸到淋咗,嗰到口感唔係太好 下面嘅芒果梳打就幾清新,略厭有少少甜,為咗整到靚靚咁,佢地係入面放咗粒閃燈,令到影相時可以影到杯野飲由藍黃色變咗紫黃色 ~~兩個人飲一杯野好似唔太衛生 ,所以我地另外嗌多杯特調藍蝶芒果露,好似係新出嘅野黎,一睇到用咗藍蝶花,我就知道顏色一定好靚 ,而我都無估計錯誤~~隔離其實有張細圖,但係杯野實際係比圖嘅色淺,而且偏向粉藍紫色,真係正中少女心啊 !!味道幾好,有淡淡嘅芒果味,都係略厭有啲甜,不過普遍嘅梳打野飲都有呢個問題。除咗顏色靚之外,入面仲有奇亞籽(
去完個瑞士小屋食芝士之後,真係有啲濟同口乾
,好彩行到口厚褔街見到呢間外賣嘅甜品
心心窩夫
永遠女仔話飽之後都仲可以食到甜品,因為甜品係另外一個胃
!! 啲窩夫係水滴嘅形狀,擺到好似一朵花咁,都咪話唔吸引啊
~~
特調藍蝶芒果露
兩個人飲一杯野好似唔太衛生
!!味道幾好,有淡淡嘅芒果味,都係略厭有啲甜,不過普遍嘅梳打野飲都有呢個問題。除咗顏色靚之外,入面仲有奇亞籽(Chia Seed),奇亞籽係幫咗消化嘅,今日食咗咁多野,都真係需要消化下
2016-03-09
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$52 (Dinner)
特調藍蝶芒果露