2020-02-16
係三年前,曾經有朋友介紹我食喜來稀肉,話質數高質,值得一試。但當時剛剛出黎做野錢唔多,所以遲遲未有機會試。臨近情人節,有個藉口可以試試呢間「等咗4年」的燒肉。餐廳除了有單點外,仲有2人套餐,有豬或牛的拼盤可以選擇。如果想再食豪D,更可以揀韓牛套餐。點餐過後,職員就將前菜送上。泡菜雖然唔多款式,不過勝在好夠味。佢的泡菜的辣味比一般韓式餐廳再辣多少少,同埋無咁「梅」,食落惹味又爽口。今次我揀左食壹頭牛套餐,套餐內的牛拼盤有五款不同部位的牛肉,包括牛肋骨肉、牛五花、特級牛頸肉、喜來烤肉及烤調味牛排骨。雖然呢個只係較平的牛肉套餐,但牛肉的質數絶對唔係「揸流灘」。鍾意食肉味重的,您們應該會較鍾意食牛肋骨肉及牛頸肉。鍾意食油香的,一定唔可以錯過牛五花,加埋葱絲的香,送埋飯就一流。而我係呢個拼盤內,比較鍾意喜來烤肉。喜來烤肉的厚薄適中,而且入口肉味濃,就算唔點調味料,都絶對夠香。除了常見的生菜,套裝仲會包8個飯波,大家可以燒香牛肉後再點少少Wasabi放係飯上,咁就成為一件壽司。我食親韓國野,一般都會叫泡菜餅。呢個海鮮泡菜餅的海鮮比平時餐廳食的較大粒,而且唔會只係得粉。點埋個洋蔥香蒜醬油,真係好惹味
我食親韓國野,一般都會叫泡菜餅。呢個海鮮泡菜餅的海鮮比平時餐廳食的較大粒,而且唔會只係得粉。點埋個洋蔥香蒜醬油,真係好惹味。
另外,餐廳的爐邊有蛋,除了可以食泡菜蛋,仲可以有芝士蛋。芝士蛋的芝士絶不孤寒,拉絲得黎仲好香。大家唔夠仲可以叫職員幫手refill,免費的 (笑)
二人餐仲包左兩款餐飲,唔洗加錢之選有罐裝果汁。另外大家都可以加錢要大大杯的果汁汽水。
我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮