我有想像過當政府實施每間餐廳限制只可以每四人一枱,每張枱距離只有1.5米。如果我係餐廳老闆,面對疫情生意大減已經好頭痕既時侯,再迎接一浪接一浪既衝擊,我相信我心靈上絕對唔會好輕鬆。可能係呢個咁惡劣既環境底下,你會選擇留係屋企,足不出戶,減少感染肺炎既機率,起碼減低醫護目前所承受既壓力。而我,就堅持放工後一定要去餐廳幫襯,就算唔坐低,都希望可以嗌個外賣,幫補下佢地,或者係我可以做既小小力量。👇📌鍋燒牛肉香蔥海苔燒汁飯 - $55👉一條麻甩佬,食得唔算多,嗌左一碗飯同埋一個小食。呢個鍋燒牛肉岩哂我呢d食肉獸,叫我唔食肉?仲辛苦過乜呀,肥牛燒得夠香,味道夠濃,配埋海苔味道做得幾香口,而燒汁將成件事變得更加惹味,拎黎撈飯簡直係罪惡感滿分,如果有得免費添飯我諗坐底都三碗呀,呢個價錢認真食得過!📌麻辣白菜豬肉餃 - $25👉一碗飯又點夠我飽呀,起碼都嗌返碟餃子啦,呢個份量就岩岩好啦。話哂我都係半個餃子控,最愛就係白菜豬肉餃。而呢到既餃子厚薄適中,餡料又落足,食落味道清甜得黎,帶少少後勁麻辣,食到爽口既白菜之餘,又有少少豬肉香,唔錯。

📌鍋燒牛肉香蔥海苔燒汁飯 - $55
👉一條麻甩佬,食得唔算多,嗌左一碗飯同埋一個小食。
呢個鍋燒牛肉岩哂我呢d食肉獸,叫我唔食肉?仲辛苦過乜呀,
肥牛燒得夠香,味道夠濃,配埋海苔味道做得幾香口,

而燒汁將成件事變得更加惹味,拎黎撈飯簡直係罪惡感滿分,
如果有得免費添飯我諗坐底都三碗呀,呢個價錢認真食得過!

📌麻辣白菜豬肉餃 - $25

帶少少後勁麻辣,食到爽口既白菜之餘,又有少少豬肉香,唔錯。
2020-03-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 麻辣白菜豬肉餃
  • 鍋燒牛肉香蔥海苔燒汁飯