星期五晚搵食真艱難,今日因為要處理d野,晏左出來食飯,7點幾呢個鐘數更是難上加難,葵芳新都會大多數餐廳都食過,食開果幾間「飯堂」更是人滿為患,拎到好幾張號碼飛,都未有著落,很是可憐 游蕩左好耐,終於見到一間冇人排隊,心中都多少知道應該不太好野,翻翻下餐牌,又晤知扯起邊條筋,覺得都算岩食(字面上睇),可能已經對手上幾張號碼飛都死左心,等幾十個號點搞哦....試間新野咯.....膽粗粗未入去咯 Applegreen,對于我来講又不算新野,N年前在新世紀廣場食過一次,都算可以,具體不太記得,太耐了,後來果間分店在moko消失左。 呢間分店系第一次食,室內裝修好普通,坐得好逼,不喜歡 擺設系個紅萍果,唔明點解唔系綠色 餐牌冇圖,得幾張紙侍應一d笑容都冇,幾個侍應都系咁,黑口黑面,唔通星期五已經忙傻左?佢地已經系最少人的餐廳了哦。服務態度真的有待改進。松露意大利燉飯,都算有黑松露味,還可以,米飯ok既蟹肉牛油果沙律:呢個就算把了,上到枱,嚇一跳,以為比錯,牛油果在哪?我見到整碗的黃瓜,蟹肉又在哪?我以為系蘿卜泥,即刻舉手嗌人話錯了,結果侍應好黑面話呢個就系蟹肉牛油果沙律我翻開最上面

呢間分店系第一次食,室內裝修好普通,坐得好逼,不喜歡

擺設系個紅萍果,唔明點解唔系綠色

餐牌冇圖,得幾張紙

意大利黑松露燉飯

松露意大利燉飯,都算有黑松露味,還可以,米飯ok既

蟹肉牛油果沙律
我翻開最上面的一舊似食日本野和醬油用的蘿卜泥,睇好仔細,先見到碎蟹絲,口感好鞋,似渣多d,壓到實一實,用筷子幾咁辛苦先可以將佢拆散開來🤢牛油果完全冇制過,簡單的很,只是普通牛油果拆落來,毫無特色!

牛油果只有2-3條,成碗青瓜!好誇張!望返個餐牌,明明寫住蟹肉牛油果沙律,寫菜時都冇留意會有青瓜,睇真d,先見到個成份寫住「cucumber 」
不得了!簡直違反商品說明條例!菜名同成份主次對調得好嚴重!
再次同侍應講,投訴呢道菜要求退,無諗到侍應好惡死黑晒面話我地已經拆亂左,冇得退🤮

半份價錢系89 for2人食,148系全份,好在我地只系要半份,真的是本世紀第一伏🤕青瓜扮牛油果🥑充數!仲要侍應黑口黑面撈飯!無敵差吖間餐廳!O晒嘴!
應該改左名,應該叫「蘿卜泥」牛油瓜沙律
蟹肉牛油果沙律

焗薯皮:真的得舊皮,薄痴痴😯改錯個名咩!應該叫焗樹皮
焗薯皮

不知所謂的伏店,晤系周圍都排長龍,都唔會揀佢,但揀左呢間野,真的很失敗!
2018-03-09
$140 (Dinner)